Mobilabonnemang med betalningsanmärkning

  2014-11-27

Uppdaterad 2015-06-17

Enligt Upplysningcentralen (UC) har drygt 600 000 svenskar en betalningsanmärkning som gör det besvärligt att ingå löpande avtal som t.ex. mobilabonnemang. För att kunna röra sig i samhället är det närmast en nödvändighet att ha tillgång till en mobiltelefon med ett telefonnummer, en betalningsanmärkning kan således kraftigt begränsa individers möjligheter. Vad har man då för alternativ om man har en betalningsanmärkning? Numera erbjuder tre olika operatörer mobilabonnemang till de som har en betalningsanmärkning.

Mobilabonnemang för de med betalningsanmärkning
Comviq Comviq Fastpris Go!
Betalningsanmärkning går bra
Fria samtal & sms
0,5 - 6 gb surf
145 - 245 kr per månad
Läs mer
Fello Fello
Betalningsanmärkning går bra
Fria samtal & sms
1 - 6 gb surf
145 - 245 kr per månad
Telias nät Läs mer
Hallon Hallon Stor
Betalningsanmärkning går bra
Fria samtal & sms
7 gb surf
249 kr per månad
Läs mer

De flesta mobiloperatörer i Sverige tillåter inte kunder att teckna mobilabonnemang om de har en betalningsanmärkning. Utav dessa hänvisar de flesta till olika former av kontantkortserbjudanden för kunder som har en betalningsanmärkning. Två mobiloperatörer som inte direkt hänvisar till kontantkortserbjudanden är Tre och Tele2 som istället gör enskilda prövningar beroende på kundens nuvarande ekonomiska situation. Vilken produkt eller tjänst som kunden kan teckna bestäms utifrån ett flertal olika parametrar där betalningsanmärkningar utgör en av dessa parametrar. Den mobiloperatör som sticker ut mest gällande sina villkor för kunder med betalningsanmärkningar är mobiloperatören Hallon.

Hallon var den första mobiloperatören som valde att inte göra kreditupplysningar på kunder som tecknar mobilabonnemang. Detta innebär att personer med en eller flera betalningsanmärkningar i praktiken kan teckna mobilabonnemang hos Hallon på samma villkor som kunder utan någon betalningsanmärkning. Som kund hos Hallon har du ingen bindningstid och får inte heller fakturor från operatören, istället är betalningen direkt kopplad till ditt betalkort. Sedan denna artikel först publicerades har även Comviq och Fello lanserat liknande mobilabonnemang för de med betalningsanmärkning.

För de som vill teckna mobilabonnemang med en betalningsanmärkning är det framförallt möjligt hos Hallon, och kan vara möjligt hos Tre eller Tele2, beroende på hur den ekonomiska situationen ser ut.

Bäst mobilabonnemang
Småanvändare Hallon Hallon Fastpris (4 gb surf)
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån 50 % rabatt i 3 månader
Besök
Mellananvändare Vimla Vimla fastpris (15 gb surf)
Fria samtal & sms 15 gb surf / mån 210 kr / mån 105 kr / mån Halva priset i 3 månader + 20 gb extra surf
Besök
Storanvändare Hallon Hallon Fastpris (100 gb surf)
Fria samtal & sms 100 gb surf / mån 349 kr / mån 174 kr / mån 50 % rabatt i 3 månader + 25 gb extra surf
Besök
 
Mobiloperatörer A3 Comviq Fello Halebop Hallon Tele2 Telenor Telia Tre Universal Telecom Vimla