Telia abonnemang & mobiler

Hos Telia kan du välja mellan en mängd tjänster inom mobiltelefoni. Du kan exempelvis teckna abonnemang och bredband, skaffa kontantkort eller köpa en av de nyaste mobiltelefonerna. Mobiloperatören säljer även flera olika appar och mobiltillbehör, exempelvis Spotify och Storytel. Nedan kan du läsa mer om Telia och deras abonnemang.

Populärast mobilabonnemang

Telia Telia mobil komplett 0,2 gb surf
Fria samtal & sms 0.2 gb surf / mån 129 kr / mån
Telia Telia mobil komplett 2 gb surf
Fria samtal & sms 2 gb surf / mån 219 kr / mån
Telia Telia mobil komplett 12 gb surf
Fria samtal & sms 12 gb surf / mån 369 kr / mån

Betyg & omdömen

Popularitet

Prisvärdhet

1.5 av 5

Nät (täckning)

4.75 av 5

Kundnöjdhet

67.1 % (SKI 2019)

Mobiloperatören Telia

Telia är Sveriges äldsta mobiloperatör som har sina rötter i Kungliga Elektriska Telegrafverket som bildades redan år 1853. I dagsläget arbetar mobiloperatören med telekommunikation för privatpersoner samt tjänster till organisationer och företag inom mobiltelefoni och internet. Om du tecknar ett abonnemang utan mobiltelefon eller surfplatta har du ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan således säga upp ditt abonnemang när du vill. Som privatperson har du även möjlighet att ångra ett köp hos Telia inom 14 dagar, räknat från det datum då du mottagit varan. När du blir kund hos Telia har du också möjlighet att testa operatörens tjänster gratis i 30 dagar, vilket är bra för dig som är lite tveksam.

En stor fördel med Telia är deras snabba mobilnät. Enligt de senaste testerna gällande täckning har Telia bäst mobilnät i Sverige. Telia har vunnit tre år i rad och i den senaste studien från 2019 fick operatören betyget “enastående” med 99 av 100 poäng för röstsamtal i både städer och på landsbygden. Även i en undersökning genomförd av Täckningskollen visar sig Telias mobilnät vara bäst. Mobiloperatörerna Halebop, Fello och Teleness använder sig också av Telias nät.

Telias abonnemang är ofta lite dyrare än likvärdiga abonnemang hos konkurrenter, vilket självklart är en nackdel. Telia tar även en kreditupplysning på sina kunder och kan neka dig att teckna ett abonnemang om du har en betalningsanmärkning.

Telia mobil

Hos Telia kan du hitta de flesta modellerna på mobiltelefoner och smartphones. Du kan köpa en mobiltelefon med eller utan abonnemang. Om du tecknar ett abonnemang med en mobil eller surfplatta har du bindningstid och uppsägningstid. Telia säljer även Doros mobiler i flera olika modeller och prisklasser. Doros telefoner, ofta kallade seniormobiler, är speciellt anpassade för äldre då de har stor skärm och stora tydliga knappar. Doros mobiltelefoner är även enkla att använda och passar i tuffare miljöer då de är tåliga.

Familjeabonnemang

Telia erbjuder familjeabonnemang där man kan samla alla abonnemang på en faktura och där surfen kan delas fritt mellan medlemmarna. Priset per person blir dessutom billigare ju fler personer som delar på abonnemanget. Alla familjemedlemmarna ringer fritt inom Sverige.

Telia företag

Telia erbjuder även flera abonnemang anpassade för företag. Telias företagsabonnemang passar företag som främst ringer inom Europa, då samtal utanför är dyra i förhållande till konkurrenter. Telias företagsabonnemang är även ett bra alternativ för större företag som är i behov av ett flertal tilläggstjänster, exempelvis bredband, telefonväxel eller molntjänster. Dessa tilläggstjänster erbjuds nämligen inte hos de billigare konkurrenterna som Hallon, Fello och Vimla. Företag som opererar utanför de större städerna kan med fördel välja ett företagsabonnemang hos Telia då de, som tidigare nämnts, har det bästa mobilnätet på landsbygd där många av konkurrenterna har sämre täckning. Sammanfattningsvis kan vi säga att Telias företagsabonnemang erbjuder ett flertal tilläggstjänster, är relativt dyra och att de ger dig garanterad täckning.

Telia vs Halebop

Halebop är ett systerbolag till Telia och använder sig således av deras mobilnät. Du kan därmed räkna med samma goda täckning oavsett vilken av operatörerna du väljer. Halebop erbjuder billigare abonnemang än Telia medan Telia erbjuder fler alternativ. Halebop erbjuder studentabonnemang men inga rabatterade abonnemang för barn eller personer över 55 år, vilket Telia gör. Halebops abonnemang blir dock billigare än Telias seniorabonnemang. Telia har fysiska butiker runt om i landet medan Halebop inte har någon fysisk butik. Om du föredrar att få hjälp i butik blir därmed Telia ett bättre val än Halebop. Trots att Halebop inte har någon fysisk butik så har operatören haft flest nöjda kunder de senaste fyra åren enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Telia vs Fello

Fello är en relativt ny lågprisoperatör på marknaden. Mobiloperatören erbjuder ett fåtal abonnemang till bra pris. Telia erbjuder ett betydligt större sortiment av mobilabonnemang, men till ett dyrare pris. Fello använder sig av Telias mobilnät vilket innebär att täckningen hos operatörerna är likvärdig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi säga att Telia har ett brett sortiment och ett snabbt mobilnät. Telia erbjuder mobilabonnemang, mobila bredband och kontantkort. Du kan även teckna familjeabonnemang, företagsabonnemang, seniorabonnemang eller studentabonnemang. Telias abonnemang är dock dyra i förhållande till andra operatörer.

Alla mobilabonnemang från Telia

Här nedan kan du jämföra de bästa och mest populära mobilabonnemangen från Telia. Vill du hitta det bästa och/eller mest prisvärda mobilabonnemanget för dig, gå till jämför mobilabonnemang från alla mobiloperatörer.

  Namn Popularitet
Telia Telia företagsabonnemang 15 gb
Fria samtal & sms 15 gb surf / mån 479 kr / mån
Företagsabonnemang
290 av 1000
Telia Telia ungdom (2 gb)
Fria samtal & sms 2 gb surf / mån 219 kr / mån
Barnabonnemang
283 av 1000
Telia Telia ungdom (6 gb)
Fria samtal & sms 6 gb surf / mån 319 kr / mån
Barnabonnemang
283 av 1000
Telia Telia ungdom fri surf
Fria samtal, sms och surf 539 kr / mån
Barnabonnemang
234 av 1000
Telia Telia företagsabonnemang 3 gb
Fria samtal & sms 3 gb surf / mån 349 kr / mån
Företagsabonnemang
226 av 1000
Telia Telia ungdom (30 gb)
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 419 kr / mån
Barnabonnemang
223 av 1000

Mest populära alternativen till Telia ungdom (30 gb)

Halebop Halebop 30 gb surf
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 339 kr / mån
Besök
Telenor Telenor fastpris 30 gb surf
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 379 kr / mån
My beat My beat 30 gb surf
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 350 kr / mån 175 kr / mån* *50 % rabatt första två mån.
Telia Telia företagsabonnemang 40 gb
Fria samtal & sms 40 gb surf / mån 529 kr / mån
Företagsabonnemang
189 av 1000

Betyg & omdömen

Popularitet

Prisvärdhet

1.5 av 5

Nät (täckning)

4.75 av 5

Kundnöjdhet

67.1 % (SKI 2019)
Topplistan mobiloperatörer
1. Chili mobil
2. Hallon
3. Vimla
4. Penny
5. Comviq
6. Fibio
7. A3
8. Halebop
9. Tre
10. Katshing
11. Fello
12. Telness
13. Comhem
14. Telenor
15. My beat
16. Tele2
17. Telia
18. Universal Telecom