Telia

  • Använder sig av Telias mobilnät som är högst rankat i Sverige
Telia hemsida
Mobilabonnemang
Telia hemsida

Telia är Sveriges äldsta mobiloperatör som har sina rötter i Kungliga Elektriska Telegrafverket som bildades redan år 1853. I dagsläget arbetar mobiloperatören med telekommunikation för privatpersoner samt tjänster till organisationer och företag inom mobiltelefoni och internet. Om du tecknar ett abonnemang utan mobiltelefon eller surfplatta har du ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan således säga upp ditt abonnemang när du vill. Som privatperson har du även möjlighet att ångra ett köp hos Telia inom 14 dagar, räknat från det datum då du mottagit varan. När du blir kund hos Telia har du också möjlighet att testa operatörens tjänster gratis i 30 dagar, vilket är bra för dig som är lite tveksam.

En stor fördel med Telia är deras snabba mobilnät. Enligt de senaste testerna gällande täckning har Telia bäst mobilnät i Sverige. Telia har vunnit tre år i rad och i den senaste studien från 2019 fick operatören betyget “enastående” med 99 av 100 poäng för röstsamtal i både städer och på landsbygden. Även i en undersökning genomförd av Täckningskollen visar sig Telias mobilnät vara bäst. Mobiloperatörerna Halebop, Fello och Teleness använder sig också av Telias nät.

Telias abonnemang är ofta lite dyrare än likvärdiga abonnemang hos konkurrenter, vilket självklart är en nackdel. Telia tar även en kreditupplysning på sina kunder och kan neka dig att teckna ett abonnemang om du har en betalningsanmärkning.

Telia mobil

Hos Telia kan du hitta de flesta modellerna på mobiltelefoner och smartphones. Du kan köpa en mobiltelefon med eller utan abonnemang. Om du tecknar ett abonnemang med en mobil eller surfplatta har du bindningstid och uppsägningstid. Telia säljer även Doros mobiler i flera olika modeller och prisklasser. Doros telefoner, ofta kallade seniormobiler, är speciellt anpassade för äldre då de har stor skärm och stora tydliga knappar. Doros mobiltelefoner är även enkla att använda och passar i tuffare miljöer då de är tåliga.

Telia företag

Telia erbjuder även flera abonnemang anpassade för företag. Telias företagsabonnemang passar företag som främst ringer inom Europa, då samtal utanför är dyra i förhållande till konkurrenter. Telias företagsabonnemang är även ett bra alternativ för större företag som är i behov av ett flertal tilläggstjänster, exempelvis bredband, telefonväxel eller molntjänster. Dessa tilläggstjänster erbjuds nämligen inte hos de billigare konkurrenterna som Hallon, Fello och Vimla. Företag som opererar utanför de större städerna kan med fördel välja ett företagsabonnemang hos Telia då de, som tidigare nämnts, har det bästa mobilnätet på landsbygd där många av konkurrenterna har sämre täckning. Sammanfattningsvis kan vi säga att Telias företagsabonnemang erbjuder ett flertal tilläggstjänster, är relativt dyra och att de ger dig garanterad täckning.

Telia vs Halebop

Halebop är ett systerbolag till Telia och använder sig således av deras mobilnät. Du kan därmed räkna med samma goda täckning oavsett vilken av operatörerna du väljer. Halebop erbjuder billigare abonnemang än Telia medan Telia erbjuder fler alternativ. Halebop erbjuder studentabonnemang men inga rabatterade abonnemang för barn eller personer över 55 år, vilket Telia gör. Halebops abonnemang blir dock billigare än Telias seniorabonnemang. Telia har fysiska butiker runt om i landet medan Halebop inte har någon fysisk butik. Om du föredrar att få hjälp i butik blir därmed Telia ett bättre val än Halebop. Trots att Halebop inte har någon fysisk butik så har operatören haft flest nöjda kunder de senaste fyra åren enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Telia vs Fello

Fello är en relativt ny lågprisoperatör på marknaden. Mobiloperatören erbjuder ett fåtal abonnemang till bra pris. Telia erbjuder ett betydligt större sortiment av mobilabonnemang, men till ett dyrare pris. Fello använder sig av Telias mobilnät vilket innebär att täckningen hos operatörerna är likvärdig.

Telia mobilabonnemang

  Namn Betyg Samtal & sms Surf Månadskostnad  
Telia 1. Telia mobil komplett 0,2 gb surf
Prisvärdhet 53 av 100 Popularitet 1%
Visa alternativ från 109 kr / mån (2)
Fria samtal & sms 0.2 gb surf 129 kr / mån
Nät: Telia
Telia 2. Telia 5 gb bas
Prisvärdhet 24 av 100 Popularitet 1%
Visa alternativ från 109 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 5 gb surf 269 kr / mån
Nät: Telia
Telia 3. Telia 15 gb bas
Prisvärdhet 18 av 100 Popularitet 1%
Visa alternativ från 195 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 15 gb surf 399 kr / mån
Nät: Telia
Telia 4. Telia mobil med obegränsad data
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 1%
Visa alternativ från 299 kr / mån (3)
Fria samtal & sms Fri surf 469 kr / mån
Nät: Telia