Företagsabonnemang

Letar du efter företagsabonnemang till billigast pris? Här kan du jämföra företagsabonnemang från alla mobiloperatörer - just nu från 129 kr per månad.

Företagare tar bild över Stockholm

Storanvändare - billigast pris

I staplarna nedan hittar du de just nu billigaste mobilabonnemangen för dig som använder mobilen mycket. Hela listan finns på jämför mobilabonnemang för storanvändare.

Jämför priser på företagsabonnemang

Sökresultat (13)
Sortera efter: Billigast pris Populärast
  Namn Betyg Samtal & sms Surf Månadskostnad  
Hallon 1. Hallon Företag (10 gb surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 69 av 100 Popularitet 98%
Populärt
Fria samtal & sms 10 gb surf 129 kr / mån Besök
Nät: Tre
Hallon 2. Hallon Företag (30 gb surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 71 av 100 Popularitet 93%
Populärt
Fria samtal & sms 30 gb surf 179 kr / mån Besök
Nät: Tre
Telenor 3. Telenor företag 5 gb surf
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 48 av 100 Popularitet 0%
Fria samtal & sms 5 gb surf 219 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Telness 4. Telness (3 gb surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 45 av 100 Popularitet 2%
Fria samtal & sms 3 gb surf 229 kr / mån
Nät: Telia
Tre 5. 3Företag (fri surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 50 av 100 Popularitet 89%
Populärt
Fria samtal & sms Fri surf 249 kr / mån Besök
Nät: Tre
Hallon 6. Hallon Företag (150 gb surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 46 av 100 Popularitet 68%
Fria samtal & sms 150 gb surf 269 kr / mån Besök
Nät: Tre
Telness 7. Telness (20 gb surf)
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 40 av 100 Popularitet 2%
Fria samtal & sms 20 gb surf 299 kr / mån
Nät: Telia
Telia 8. Telia företagsabonnemang 10 gb
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 30 av 100 Popularitet 5%
Fria samtal & sms 10 gb surf 349 kr / mån
Nät: Telia
Telenor 9. Telenor företag med fri surf
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 30 av 100 Popularitet 53%
Fria samtal & sms Fri surf 349 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Tele2 10. Tele2 företag obegränsad surf
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 30 av 100 Popularitet 64%
Fria samtal & sms Fri surf 349 kr / mån Besök
Nät: Tele2
Telia 11. Telia företagsabonnemang 50 gb
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 20 av 100 Popularitet 7%
Fria samtal & sms 50 gb surf 399 kr / mån
Nät: Telia
Telness 12. Telness obegränsad surf
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 20 av 100 Popularitet 2%
Fria samtal & sms Fri surf 399 kr / mån
Nät: Telia
Telia 13. Telia företagsabonnemang obegränsad
Företagsabonnemang
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 4%
Fria samtal & sms Fri surf 499 kr / mån
Nät: Telia
Jämför mobilabonnemang
Samtal & sms

Att välja mobilabonnemang för företag

Det finns flera olika mobilabonnemang för företag. Vilket mobilabonnemang som passar er verksamhet bäst beror på en mängd faktorer. Innan du och ditt företag väljer ett abonnemang bör ni fundera över vilka behov ni har. Är bra täckning, fria samtal eller mycket surf extra viktigt? Här går vi igenom vad ni bör tänka på innan ni tecknar ett företagsabonnemang.

Viktigast att tänka på

Det finns i synnerhet 5 saker som du som företagare behöver tänka på och ta ställning till innan du tecknar ett mobilabonnemang för företaget.

Täckning

Beroende på var i landet du kommer att befinna dig spelar täckningen hos mobiloperatören roll. Om du främst kommer att vara i städer och tätorter är det inte lika viktigt att tänka på täckningen, men om du kommer att befinna dig mycket på lands- och glesbygd är det viktigt att du tecknar ett mobilabonnemang med en mobiloperatör som har bra täckning.

I nuläget är Telia den operatör med bäst mobilnät på landsbygd och glesbygd. Du kan rådfråga operatören i fråga för att få mer information kring hur täckningen ser ut där aktuell verksamhet opererar.

Växel

En telefonväxel hjälper dig som företagare att se till att det alltid finns någon som kan svara när kunden ringer. Det hjälper dig också att se till att den som ringer kommer fram till rätt person.

Det är inte alla mobiloperatörer som erbjuder företagsabonnemang som har stöd för en telefonväxel. Om ditt företag har behov av växel så har du inte lika många alternativ att välja på när det kommer till företagsabonnemang. De mobiloperatörer som erbjuder växel är Telness, Telia, Telenor, Tre och Tele2.

Pris

Det som är mest avgörande hur högt priset blir är om du är i behov av en företagsväxel, hur omfattande kundtjänst du behöver samt om du behöver bra täckning i glesbygd. Billigast pris för normal- och småanvändare finns i dagsläget hos mobiloperatören Hallon (från 129 kr per månad).

Med Hallon har du goda möjligheter att spara flera tusen per år för det mindre företaget. Nackdelen är att du inte har tillgång till kundtjänst via telefon - den är istället begränsad till webben (via chatt och ett hjälpforum). Hallon har inte heller stöd för telefonväxel, vilket innebär att kunder till dem inte har möjlighet att ha ett fast nummer som sedan går att koppla till alla i företaget. Hallon använder sig inte heller av Telias nät vilket innebär att du kommer att ha sämre täckning om du rör dig mycket i glesbygd.

Bindningstid

För dig som inte riktigt har koll på dina behov eller om ditt företag är i en tillväxtfas kan det vara bra att undersöka vilken bindningstid du har på mobilabonnemanget till ditt företag. Många mobiloperatörer har en bindningstid på 24 eller 36 månader vilket gör att det kan leda till onödiga kostnader om du upptäcker att ditt mobilabonnemang inte uppfyller dina behov. Operatörerna Hallon, Chilimobil och Telness erbjuder företagsabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid.

Med eller utan mobil

Det finns både för- och nackdelar med att teckna ett företagsabonnemang som inkluderar en mobil. Den största fördelen med att teckna ett abonnemang där telefonen ingår är att den ofta kommer med till en lägre summa än kontantpriset.

Kostnaden för telefonen blir även mer utspridd vilket kan vara nödvändigt för egenföretagare eller mindre företag med en begränsad budget. Nackdelen med att teckna ett abonnemang är att man i regel alltid blir bunden till en specifik operatör.

Företagsabonnemang beroende på företagets storlek

Vissa mobilabonnemang passar bättre till egenföretagare och mindre företag medan andra passar bättre för de med en större verksamhet och fler anställda. Om du är egenföretagare, eller om ni har ett litet företag kan ett billigt mobilabonnemang vara att föredra – i synnerhet ett utan bindningstid så att du har möjlighet att byta om behoven skulle förändras.

Större företag är ofta i behov av ett flertal tilläggstjänster, exempelvis bredband, telefonväxel, konferenslösningar, molntjänster och betallösningar som kortläsare. Tre, Telia, Telenor och Tele2 erbjuder företagsabonnemang där det går att lägga till ett brett spann av tilläggstjänster.

Det är onödigt att välja ett paket som inkluderar mer än vad ni behöver, då det naturligt kostar mer. Samtidigt blir det ofta dyrt om man tvingas köpa till surf eller tilläggstjänster i efterhand. Så, för att du och ditt företag ska hitta det abonnemang som passar er bäst är det viktigt att ni gör er efterforskning - det är väl investerad tid.

Mamma med mobil väljer rätt företagsabonnemang
Grupp med människor som letar billigast pris i mobilen

Bäst företagsabonnemang

För att hitta det företagsabonnemang som är bäst för dig är det viktigt att först bestämma vad dina behov är. Oftast är priset beroende på hur mycket surf du använder samt om du är i behov av en företagsväxel. Det finns också tilläggstjänster som t.ex. gratis utlandssamtal och gemensamt företagsnummer som kan påverka priset. Här kan du hitta det bästa och billigaste företagsabonnemanget för den typiske användaren – dvs. de som använder jobbtelefonen för att ringa, smsa och surfa. Vi behandlar även möjlighet till växel och nuddar på andra tilläggstjänster.

För dig som har väldigt specifika behov eller söker ett företagsabonnemang för flera hundra anställda hittar du en lista med mobiloperatörer som erbjuder företagsabonnemang sist på sidan där du kan be om en offert.

Bäst för normalanvändare

Det bästa företagsabonnemanget för dig som använder mobilen lite eller normalmycket är ett mobilabonnemang från Hallon. Med Hallon får du fria samtal och sms och kan därefter välja en surfmängd som passar dina behov. Om du inte använder ditt mobilabonnemang för streaming eller andra appar med stort databehov kan det räcka med det billigaste abonnemanget. I så fall behöver du inte betala mer än 99 kr i månaden för ditt företagsabonnemang.

Bäst för storanvändare

För storanvändare som har behov av mycket data och kanske använder sin mobil för Internet istället för bredband så kan ett dyrare mobilabonnemang med mycket surf vara det bästa alternativet. I dagsläget är det bästa företagsabonnemanget för storanvändare Tres mobilabonnemang för företag som förutom att ha fria samtal och sms även har fri surf.

Med ett mobilabonnemang för företag från Tre har du alltid fria samtal, sms och surf, men du kan också välja till tilläggstjänster för utlandssamtal, extra datakort och möjlighet att lägga till fler kollegor i abonnemanget.

Bäst för växel

Företagsabonnemang från Tre är även det bästa alternativet för dig som är i behov av växel. Hos Tre kan du ansluta en växel till ditt företagsabonnemang för 49 kr per månad och får på så sätt tillgång till ett fast nummer och möjlighet att koppla nummer mellan kollegor.

Mobiloperatörer med företagsabonnemang

Här nedan finns samtliga mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang till företag. Priserna och möjlighet till tilläggstjänster skiljer sig ganska mycket mellan operatörerna så det är bra att jämföra.

Hallon

Mobiloperatören Hallon erbjuder mobilabonnemang med lågt pris till både företag och privatpersoner. Hallon riktar sig främst till mindre företag mellan 1 och 50 anställda. Med Hallon har du just nu det billigaste företagsabonnemanget (129 kr per månad per person med fria samtal, sms samt 10 gb surf).

Tre

Tre var länge förknippat med 3G-tekniken men är i dag mycket mer och erbjuder billigast företagsabonnemang för dig som vill ha fri surf. Med Tre kan du som företagare teckna ett mobilabonnemang med fri surf med eller utan mobil. Du har också möjlighet att välja till en telefonväxel till företaget. Billigast mobilabonnemang för företag hos Tre kostar från 249 kr per månad.

Chilimobil

Chilimobil är en relativt ny mobiloperatör som nu också erbjuder mobilabonnemang till företag. Hos Chilimobil har du som företagare också möjlighet att kostnadsfritt byta abonnemangspaket efter behov, du kan också pausa ditt abonnemang i upp till 12 månader.

Telness

Med Telness får du en mobiloperatör i Telias nät som erbjuder en digital molnbaserad företagsväxel - just nu från 229 kr per månad med 3 gb surf. Telness erbjuder företagsabonnemang i olika surfnivåer beroende på dina behov.

Telia

Telia är Sveriges största mobiloperatör och de erbjuder helhetslösningar till företag som vill ha företagsabonnemang med eller utan växel. Telia riktar sig till de kunder som vill samla alla sina it-tjänster hos dem och på så sätt minska sina kostnader. Sett till företagsabonnemang är Telia långt ifrån billigast men om du vill ha en leverantör för bredband, mobiltelefoni och telefonväxel och samtidigt ha tillgång till egen it-support kan Telia vara ett bra alternativ för dig.

Ett företagsabonnemang från Telia kostar just nu från 349 kr per månad och då ingår 10 gb surf.

Telenor

Med Telenor kan du som företagare välja att antingen teckna ett företagsabonnemang med lite surf för 219 kr per månad eller ett med obegränsad surf för 349 kr varje månad. Du kan välja om du vill teckna ditt mobilabonnemang med eller utan mobil. Telenor har också utvecklat en egen molntjänst som heter Telenor One X, där du har möjlighet att styra samtal oavsett var du befinner dig.

Tele2

Tele2 erbjuder företagsabonnemang med fria samtal, sms och surf – där kostnaden beror på hur snabbt nät du vill ha (från 349 kr per månad). Med Tele2 har du möjlighet att köpa flera tilläggstjänster som extra datakort, möjlighet att ringa till och från utlandet samt ett tilläggsabonnemang till din smarta klocka.

Kvinna köper bäst mobilabonnemang till företaget med sin mobil

Alla mobilerbjudanden med företagsabonnemang

Här nedan finns de populäraste mobilerna just nu som har företagsabonnemang.

Alla mobiler

Google Pixel 7a Google Pixel 7a Pris från: 241 kr / mån med Företagsabonnemang
Google Pixel 8 Google Pixel 8 Pris från: 329 kr / mån med Företagsabonnemang
Google Pixel 8 Pro Google Pixel 8 Pro Pris från: 337 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 11 iPhone 11 Pris från: 265 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 12 iPhone 12 Pris från: 281 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 13 iPhone 13 Pris från: 297 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 14 iPhone 14 Pris från: 337 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 14 pro iPhone 14 pro Pris från: 395 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 15 iPhone 15 Pris från: 369 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 15 Plus iPhone 15 Plus Pris från: 401 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Pris från: 425 kr / mån med Företagsabonnemang
iPhone SE iPhone SE Pris från: 273 kr / mån med Företagsabonnemang
Motorola G84 Motorola G84 Pris från: 181 kr / mån med Företagsabonnemang
Motorola Moto G54 Motorola Moto G54 Pris från: 177 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A14 Samsung Galaxy A14 Pris från: 177 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A15 Samsung Galaxy A15 Pris från: 185 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A34 Samsung Galaxy A34 Pris från: 209 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A35 Samsung Galaxy A35 Pris från: 225 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A54 Samsung Galaxy A54 Pris från: 257 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy A55 Samsung Galaxy A55 Pris från: 233 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Pris från: 249 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 Pris från: 297 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S23 FE Samsung Galaxy S23 FE Pris från: 321 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S23 Plus Samsung Galaxy S23 Plus Pris från: 449 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Pris från: 361 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S24 Plus Samsung Galaxy S24 Plus Pris från: 433 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra Pris från: 505 kr / mån med Företagsabonnemang
Samsung Galaxy Z Flip 5 Samsung Galaxy Z Flip 5 Pris från: 433 kr / mån med Företagsabonnemang

Topplistan företagsabonnemang

1. Hallon Företag (10 gb surf)
Fria samtal & sms 10 gb surf / mån 129 kr / mån
Besök
2. Hallon Företag (30 gb surf)
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 179 kr / mån
Besök
3. 3Företag (fri surf)
Fria samtal, sms och surf 249 kr / mån
Besök
4. Hallon Företag (150 gb surf)
Fria samtal & sms 150 gb surf / mån 269 kr / mån
Besök
5. Tele2 företag obegränsad surf
Fria samtal, sms och surf 349 kr / mån
Besök

Topplistan mobilerbjudanden

Samsung Galaxy S24 1. Samsung Galaxy S24 + fria samtal & sms + 30 gb surf
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 411 kr / mån
Företagserbjudande
Samsung Galaxy A55 2. Samsung Galaxy A55 + fria samtal & sms + 150 gb surf
Fria samtal & sms 150 gb surf / mån 373 kr / mån
Företagserbjudande
Samsung Galaxy S24 3. Samsung Galaxy S24 + fria samtal & sms + 10 gb surf
Fria samtal & sms 10 gb surf / mån 361 kr / mån
Företagserbjudande
Samsung Galaxy A55 4. Samsung Galaxy A55 + fria samtal & sms + 30 gb surf
Fria samtal & sms 30 gb surf / mån 283 kr / mån
Företagserbjudande
Samsung Galaxy S24 5. Samsung Galaxy S24 + fria samtal & sms + 150 gb surf
Fria samtal & sms 150 gb surf / mån 501 kr / mån
Företagserbjudande