Comviq

  • Använder sig av Tele2s nät som är näst högst rankat i Sverige
  • Har just nu billigast mobilerbjudanden i Sverige (rankad #1)
  • Lägst månadskostnad för Samsung Galaxy S24 Plus med mobilabonnemang
Comviq hemsida
Mobilabonnemang
Comviq hemsida

Comviq är en av de billigare mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Comviq är även den operatör som erbjuder allra bäst mobilerbjudanden. Nedan kan du läsa mer om Comviq för att se om det är en operatör som passar dig och dina mobilvanor.

Hur bra är Comviq abonnemang?

Comviq är i dagsläget inte den allra billigaste mobiloperatören på marknaden men de erbjuder ett flertal prisvärda abonnemang och kontantkortslösningar. Samtliga abonnemang hos Comviq är helt utan bindnings- och uppsägningstid och du har även 14 dagars ångerrätt från det att du tecknar ditt abonnemang. Mobiloperatören har generellt bra priser på utlandssamtal i förhållande till konkurrenter och erbjuder ett extra prisvärt abonnemang anpassat specifikt för dig som ringer mycket till utlandet. Även du som är senior eller student kan teckna ett förmånligt mobilabonnemang hos Comviq. Som student kan du dock inte välja mellan lika många surfnivåer som hos konkurrenterna Fello, Karma Mobil, Vimla och Hallon.

Comviq hyr kapacitet på mobiloperatören Tele2s nät och har således lika bra täckning. Tele2 har mycket bra täckning i såväl storstäder som på landsbygden. Vidare utmärker sig Comviq genom att placera sig högt upp i Svenskt Kvalitetsindex undersökning över nöjdast kunder bland mobiloperatörer på marknaden.

Köpa mobil hos Comviq

Comviq är den operatör på marknaden som erbjuder allra bäst mobilerbjudanden. När du tecknar ett abonnemang hos Comviq och köper till en mobiltelefon kommer den med till en betydligt lägre summa än kontantpriset. Du kan välja mellan ett brett utbud av telefoner där det garanterat finns något för alla. Comviq utser även “månadens mobil” varje månad vilket innebär att du har möjlighet att göra en extra bra deal på mobiler från exempelvis Apple, Samsung och Huawei.

Comviq vs Tele2

Vad gäller täckning så är operatörerna likvärdiga eftersom Comviq hyr in sig på Tele2s nät. Ingen av operatörerna någon bindningstid på sina abonnemang, däremot har Tele2 en månads uppsägningstid, till skillnad från Comviq som inte har någon uppsägningstid alls.

För dig som är student eller över 55 år är Comviq ett mer prisvärt alternativ, de erbjuder nämligen rabatterade abonnemang för dessa grupper, vilket Tele2 inte gör. Om du däremot vill teckna ett företagsabonnemang så får du välja Tele2 eftersom Comviq inte erbjuder några abonnemang anpassade för företag. Tele2 erbjuder även ett flertal olika familjeabonnemang där priset per person blir billigare ju fler som delar på abonnemanget, det blir således ett bra alternativ för dig med stor familj. Comviq erbjuder inga familjeabonnemang men har lägre pris för dig som ska teckna ett enskilt abonnemang.

Comviq vs Hallon

Hallon är Sveriges prisledande mobiloperatör och är således något billigare än Comviq. Detta gäller samtliga abonnemang, inklusive de rabatterade student- och seniorabonnemangen. Fria samtal, sms och mms ingår i alla abonnemang hos både Comviq och Hallon och du slipper både bindnings- och uppsägningstid.

En skillnad mellan operatörerna är att Hallon erbjuder företagsabonnemang, vilket Comviq i dagsläget inte gör. Operatörerna använder sig inte heller av samma nät vilket innebär att deras täckning skiljer sig något åt. Comviq använder sig av Tele2s nät som enligt mobilabonnemang.nu har mycket god täckning i både städer och på landsbygd. Hallon använder sig av operatören Tres nät som har något sämre täckning på landsbygden.

Comviq vs Vimla

Fria samtal, sms och mms ingår i samtliga abonnemang hos både Comviq och Vimla och du slipper bindnings- och uppsägningstid. Generellt är Vimlas abonnemang något billigare än Comviqs och de erbjuder även några av marknadens billigaste abonnemang för studenter och seniorer. Hos Vimla är det dock inte möjligt att köpa till en mobiltelefon när du tecknar ditt abonnemang. För dig som vill köpa till en telefon till ett mer förmånligt pris är därför Comviq ett bättre alternativ. Comviq erbjuder även fler abonnemangsalternativ och passar således dig som vill ha fler valmöjligheter.

En skillnad mellan operatörerna är att Comviq erbjuder kontantkortslösningar vilket Vimla inte gör. Comviq erbjuder även kundtjänst via både telefon och mail medan Vimla endast erbjuder mailkontakt.

Vimla hyr kapacitet på Telenors nät medan Comviq hyr kapacitet på Tele2s nät. Både Telenor och Tele2 mycket bra täckning i både städer och på landsbygd. För att se vilken operatör som har bäst täckning där just du bor bör du därför titta på operatörernas täckningskartor på deras hemsidor.

Comviq mobilabonnemang

  Namn Betyg Samtal & sms Surf Månadskostnad  
Comviq 1. Comviq Fastpris 2 gb surf
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 15%
Visa alternativ från 105 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 2 gb surf 115 kr / mån Besök Visa alternativ från 105 kr / mån (3)
Nät: Tele2
Comviq 2. Comviq Fastpris 5 gb surf
Prisvärdhet 35 av 100 Popularitet 11%
Visa alternativ från 109 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 5 gb surf 145 kr / mån Besök Visa alternativ från 109 kr / mån (3)
Nät: Tele2
Comviq 3. Comviq fastpris 10 gb surf
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 8%
Visa alternativ från 159 kr / mån (1)
Fria samtal & sms 10 gb surf 195 kr / mån Besök Visa alternativ från 159 kr / mån (1)
Nät: Tele2
Comviq 4. Comviq Fastpris 20 gb surf
Prisvärdhet 37 av 100 Popularitet 35%
Visa alternativ från 240 kr / mån (2)
Fria samtal & sms 20 gb surf 225 kr / mån Besök Visa alternativ från 240 kr / mån (2)
Nät: Tele2
Comviq 5. Comviq Fastpris 40 gb surf
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 0%
Visa alternativ från 339 kr / mån (2)
Fria samtal & sms 40 gb surf 295 kr / mån Besök Visa alternativ från 339 kr / mån (2)
Nät: Tele2
Comviq 6. Comviq Fastpris 100 gb surf
Prisvärdhet 28 av 100 Popularitet 20%
Visa alternativ från 345 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 100 gb surf 395 kr / mån Besök Visa alternativ från 345 kr / mån (3)
Nät: Tele2