Mobiloperatörer i Telias nät

Alba Montheli Uppdaterad 2023-01-25

Telia besitter år 2023 fortfarande första platsen för Sveriges bästa mobilnät. Telia är Sveriges första och största mobiloperatör och har landets mest utbyggda mobilnät med bäst mobiltäckning. De mobiloperatörer som delar Telias nät och erbjuder mobilabonnemang till konsumenter är Fello, Halebop och Telia själva.

Sammanfattning operatörer i Telias nät

Mobiloperatör Nät Betyg nät stad Betyg nät landsbygd Popularitet Täckningskarta
1. Fello Telia 5 av 5 4.5 av 5
Täckningskarta Fello
2. Halebop Telia 5 av 5 4.5 av 5
Täckningskarta Halebop
3. Telia Telia 5 av 5 4.5 av 5
 
4. Telness Telia 5 av 5 4.5 av 5
 

Telia

Telia är Sveriges största och äldra mobiloperatör och finns idag i hela Norden. Hos Telia kan du samla stora delar dina digitala tjänster eftersom de förutom mobiltelefoni även erbjuder bredband och digitala tjänster som TV och streaming. 

Fördelen med att använda Telias som mobiloperatör är att du har möjlighet att samla många tjänster på ett ställe och får tillgång till fysiska butiker och kundtjänst som finns i flera kanaler. Nackdelen är att Telia är dyrare än andra mobiloperatörer som använder deras nät.

Telia är ett bra val av mobiloperatör för dig som inte prioriterar att köpa ett renodlat mobilabonnemang till ett lägre pris - utan istället är intresserad av bekvämlighet och att kunna prata med någon fysiskt om du behöver hjälp.

Fello

För dig som är kund hos Fello ingår alltid fria samtal, sms och mms inom Sverige oavsett vilket mobilabonnemang du väljer att använda. Som kund hos Fello behöver du bara välja vilken surfmängd som bäst passar dig. Hos Fello har du ingen bindningstid och du får alltid ett fast pris. Du behåller oanvänd surf och eftersom Fello använder Telias nät har du dessutom tillgång till lika bra täckning som om du vore kund hos Telias.

Fello erbjuder också extra prisvärda abonnemang för dig som är student och för dig som är äldre än 55år. Förutom att alla mobilabonnemang har fria samtal, SMS och MMS, ingår dessutom ännu mera surf för pengarna - vilket gör att du kan välja ett billigare abonnemang och ändå få lika mycket surf.

Halebop

Halebop är enligt Svenskt kvalitetsindex topprankade sett till nöjdast kunder. Hos Halebop kan du teckna ett mobilabonnemang till ett lägre pris än Telia, och till skillnad från Fello har du med Halebop också möjlighet att teckna ett mobilabonnemang med en mobil. Som kund hos Halebop behåller du oanvänd surf och du får support dygnet runt. Du får dessutom använda Telias nät då Halebop delar nät med Telia.

Som student hittar du abonnemang till reducerade studentpriser. I Halebops studentabonnemang ingår fria samtal, SMS och MMS. Studenter kan också köpa en mobil tillsammans med abonnemanget till ett lägre pris.