Mobiloperatörer i Telias nät

Alba Montheli Uppdaterad 2024-02-14

Telia besitter år 2024 fortfarande första platsen för Sveriges bästa mobilnät. Telia är Sveriges första och största mobiloperatör och har landets mest utbyggda mobilnät med bäst mobiltäckning. De mobiloperatörer som delar Telias nät och erbjuder mobilabonnemang till konsumenter är Fello, Halebop, Telness och Telia själva.

Sammanfattning operatörer i Telias nät

Mobiloperatör Nät Betyg nät stad Betyg nät landsbygd Popularitet Täckningskarta
1. Fello Telia 5 av 5 4.5 av 5
Täckningskarta Fello
2. Halebop Telia 5 av 5 4.5 av 5
Täckningskarta Halebop
3. Telia Telia 5 av 5 4.5 av 5
 
4. Telness Telia 5 av 5 4.5 av 5
 

Varför ska man ha ett mobilabonnemang i Telias nät?

Telias nät är enligt flera undersökningar bäst i Sverige sett till täckning. Om du bor på landet eller i en mindre tätort kan det därför vara bra att välja en mobiloperatör som går i deras nät. Du som bor i en större stad behöver dock inte vara lika uppmärksam på mobilnät eftersom i stort sett alla nät i dag har mycket god täckning i städer och större tätorter.

Det är i dagsläget inte alla mobiloperatörer i Telias nät som erbjuder 5G. De mobiloperatörer som du kan använda 5G i Telias mobilnät är: Telia, Halebop och Telness.

Bäst mobiloperatör i Telias nät

Det mobilabonnemang som är bäst för just dig beror på dina behov t.ex. om du prioriterar möjlighet att besöka fysiska butiker istället för låga priser. Med det sagt är den mobiloperatör i Telias nät som flest väljer att teckna abonnemang med är just nu Fello. Med Fello kan du teckna ett mobilabonnemang från 95 kr per månad. Observera att Fello dock inte har stöd för 5G.

Billigast mobiloperatör i Telias nät

Den mobiloperatör som just nu är billigast i Telias nät är Fello där mobilabonnemang just nu kostar från 95 kr per månad. Du kan jämföra och hitta fler billiga mobilabonnemang på sidan billigaste mobilabonnemang.

Alla mobiloperatörer i Telias mobilnät

Här nedan hittar du alla mobiloperatörer som använder sig av Telias nät.

Telia

Telia är Sveriges största och äldsta mobiloperatör och finns i dag i hela Norden. Hos Telia kan du samla stora delar dina digitala tjänster eftersom de förutom mobiltelefoni även erbjuder bredband och digitala tjänster som TV och streaming.

Fördelen med att använda Telias som mobiloperatör är att du har möjlighet att samla många tjänster på ett ställe och får tillgång till fysiska butiker och kundtjänst som finns i flera kanaler. Nackdelen är att Telia är dyrare än andra mobiloperatörer som använder deras nät.

Telia är ett bra val av mobiloperatör för dig som inte prioriterar att köpa ett renodlat mobilabonnemang till ett lägre pris - utan istället är intresserad av bekvämlighet och att kunna prata med någon fysiskt om du behöver hjälp.

Fello

För dig som är kund hos Fello ingår alltid fria samtal, sms och mms inom Sverige oavsett vilket mobilabonnemang du väljer att använda. Som kund hos Fello behöver du bara välja vilken surfmängd som bäst passar dig. Hos Fello har du ingen bindningstid och du får alltid ett fast pris. Du behåller oanvänd surf och eftersom Fello använder Telias nät har du dessutom tillgång till lika bra täckning som om du vore kund hos Telias.

Fello erbjuder också extra prisvärda abonnemang för barn, studenter och för de som är äldre än 55år. Förutom att alla mobilabonnemang har fria samtal, SMS och MMS, ingår dessutom ännu mera surf för pengarna - vilket gör att du kan välja ett billigare abonnemang och ändå få lika mycket surf.

Halebop

Halebop använder sig av Telias mobilnät och är enligt Svenskt kvalitetsindex (2023) topprankade sett till nöjdast kunder. Hos Halebop kan du teckna ett mobilabonnemang till ett lägre pris än Telia, och till skillnad från Fello har du med Halebop också möjlighet att teckna ett mobilabonnemang med en mobil. Som kund hos Halebop behåller du oanvänd surf och du får support dygnet runt.

Som student hittar du abonnemang till reducerade studentpriser. I Halebops studentabonnemang ingår fria samtal, SMS och MMS. Studenter kan också köpa en mobil tillsammans med abonnemanget till ett lägre pris.

Telness

Telness är en mobiloperatör som riktar sig till företag och som också använder sig av Telias nät. Som företagskund har du möjlighet att få billigare och bättre anpassade mobillösningar genom att vända dig till Telness. I dagsläget får du t.ex. ett billigare mobilabonnemang med fri surf i Telias nät med 5G hos Telness än vad du får hos Telia.