Hallon abonnemang & mobiler

Hallon är en av de billigaste lågprisoperatörerna på marknaden. De står för billiga och enkla tjänster inom mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband och kör många kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Ofta kan du få de första månaderna till halva priset. Köper du något hos Hallon till kampanjpris så är det svårt att hitta det billigare. Abonnemang hos Hallon har dessutom ingen bindningstid, startavgift eller uppsägningstid. Nedan kan du läsa mer om mobiloperatören Hallon.

Populärast mobilabonnemang

Betyg & omdömen

Popularitet

Prisvärdhet

4 av 5

Nät (täckning)

4.25 av 5

Kundnöjdhet

71.3 % (SKI 2019)

Mobiloperatören Hallon

I dag är Hallon en av de mest populära mobiloperatörerna i Sverige, men hur står sig egentligen Hallon jämfört med andra operatörer? Här nedan kan du läsa en genomgång av operatören.

Hur bra är Hallons abonnemang?

Hallons mobilabonnemang finns i fem varianter. Fria samtal och SMS ingår i samtliga abonnemang. Månadskostnaden varierar beroende på vald surfpott. Du kan ändra surfmängden när du vill och spara det som blir över till nästa månad. Hallon har varken bindningstid eller uppsägningstid på sina abonnemang, och inte heller några dolda startavgifter. Du kan välja att endast teckna ett abonnemang eller att teckna det tillsammans med en mobil. Även du som har en betalningsanmärkning kan teckna ett mobilabonnemang hos Hallon.

Hallon är ett systerbolag till mobiloperatören Tre och använder sig således av deras mobilnät. Det betyder att Hallons täckning är likvärdig med täckningen som Tre erbjuder. Resultatet i studier om mobilnät visar att Tres mobilnät är bra i städer men något sämre på mindre orter och landsbygd, deras nät rankas sist av de svenska mobiloperatörerna.

Studenter, barn och kunder över 55 år erbjuds abonnemang till rabatterat pris. Hallons studentabonnemang och seniorabonnemang är extra billiga och surfvänliga. Du får helt enkelt mer surf för pengarna. Operatören erbjuder även flera billiga abonnemang för barn där du som förälder kan aktivera en kostnadsspärr för att få full kontroll på ditt barns utgifter.

En nackdel med Hallon är att deras kundtjänst är ganska begränsad. Operatören har ingen fysisk butik och erbjuder inte heller någon support via telefon. Detta är dock inte ovanligt för lågprisalternativ eftersom deras låga priser bland annat förklaras av lägre kundtillgänglighet. Hallon erbjuder dock 100% nöjdhetsgaranti. Det innebär att du får pengarna tillbaka för senaste månadens fast avgifter om du inte skulle känna dig nöjd med ditt abonnemang och därför vill lämna operatören.

Hallon för företag

I dagsläget erbjuder Hallon det billigaste företagsabonnemanget på marknaden, från 99 kronor i månaden. Samtal och SMS ingår och du kan spara oanvänd surf. Företagsabonnemangen har i likhet med operatörens övriga abonnemang ingen bindningstid eller uppsägningstid. Det är således ett bra alternativ för exempelvis mindre företag eller egenföretagare där ekonomin eller framförhållningen inte är helt stabil. Du kan välja att endast teckna ett företagsabonnemang eller att teckna det tillsammans med en mobil. Om du väljer att teckna det tillsammans med en mobil så är bindningstiden 24 månader för mobilen.

Hur bra är Hallons kontantkort?

Hallon specialiserar sig på enkla och billiga kontantkortslösningar. Jämfört med övriga operatörer på marknaden har Hallon bra priser för kontantkort. Operatören erbjuder dock endast två former av kontantkortslösningar. Det finns inga anpassade prisplaner för studenter, barn eller personer över 55 år. Kontantkortet går endast att använda i Sverige. Du kan beställa kontantkort kostnadsfritt från Hallons hemsida. Till skillnad från andra operatörer behöver du inte aktivera kortet när du fått hem det. SIM-kortet är redan aktiverat och redo att användas direkt. Kontantkortet kan även köpas hos återförsäljaren Coop. Du laddar enkelt ditt kontantkort på hemsidan. Tankningen gäller sedan i 30 dagar.

Ska man välja abonnemang eller kontantkort hos Hallon?

Hallon erbjuder exakt samma priser för kontantkort som mobilabonnemang. Eftersom de varken har bindningstid eller uppsägningstid så blir det nästan samma sak att ha kontantkort eller abonnemang. Den största skillnaden mellan abonnemang och kontantkort är att du med kontantkort väljer när du vill fylla på ditt saldo. Vad som passar dig bäst beror på hur din vardag ser ut och hur mycket du använder din telefon.

Abonnemang hos Hallon passar dig som:

  • Använder din telefon mycket och ofta, utan längre uppehåll
  • Vill kunna spara surf om du inte använder upp den
  • Vill kunna använda ditt nummer i utlandet

Kontantkort från Hallon passar dig som:

  • Inte använder ditt nummer särskilt regelbundet, ibland med längre uppehåll
  • Inte använder ditt nummer i utlandet

Alla mobilabonnemang från Hallon

Här nedan kan du jämföra de bästa och mest populära mobilabonnemangen från Hallon. Vill du hitta det bästa och/eller mest prisvärda mobilabonnemanget för dig, gå till jämför mobilabonnemang från alla mobiloperatörer.

  Namn Popularitet
Hallon Hallon Företag (6 gb surf)
Fria samtal & sms 6 gb surf / mån 99 kr / mån 19 kr / mån* *80 % rabatt första 3 mån. Ingen bindningstid.
Företagsabonnemang
979 av 1000
Hallon Hallon Senior (3 gb surf)
Fria samtal & sms 3 gb surf / mån 89 kr / mån 44 kr / mån* *50 % rabatt första 6 mån. Ingen bindningstid.
Seniorabonnemang
976 av 1000
Hallon Hallon Fastpris 4 gb surf
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån* *50 % rabatt första 6 mån. Ingen bindningstid.
966 av 1000
Hallon Hallon Företag (25 gb surf)
Fria samtal & sms 25 gb surf / mån 149 kr / mån 29 kr / mån* *80 % rabatt första 3 mån. Ingen bindningstid.
Företagsabonnemang
961 av 1000
Hallon Hallon Senior (16 gb surf)
Fria samtal & sms 16 gb surf / mån 169 kr / mån 84 kr / mån* *50 % rabatt första 6 mån. Ingen bindningstid.
Seniorabonnemang
937 av 1000
Hallon Hallon barnabonnemang (8 gb)
Fria samtal & sms 8 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån* *50 % rabatt första 6 mån. Ingen bindningstid.
Barnabonnemang
932 av 1000
Hallon Hallon Student (8 gb surf)
Fria samtal & sms 8 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån* *50 % rabatt första 6 mån. Ingen bindningstid.
Studentabonnemang
918 av 1000

Betyg & omdömen

Popularitet

Prisvärdhet

4 av 5

Nät (täckning)

4.25 av 5

Kundnöjdhet

71.3 % (SKI 2019)