Telenor

Mobilabonnemang
Telenor hemsida

Telenor är Sveriges tredje största mobiloperatör. De har en stor produktportfölj med bland annat mobilabonnemang, mobiltelefoner, kontantkort och mobila bredband. Nedan kan du läsa allt om mobiloperatören Telenor.

Hur bra är Telenors abonnemang?

Telenor är inte den billigaste mobiloperatören på marknaden men du får mycket generöst innehåll och goda villkor för ditt abonnemang. Vilket abonnemang som är bäst beror på dina mobilvanor och behov. Det som skiljer sig mellan de olika abonnemangen är dels priset, men också vad de innehåller. Telenor har ingen bindningstid på sina abonnemang, fria samtal, sms och mms ingår i samtliga abonnemang och du har även 14 dagars ångerrätt på ditt köp.

En fördel med att teckna ett abonnemang hos Telenor är att du kan använda ditt abonnemang utomlands, precis som hemma. Till skillnad mot de flesta operatörerna kan du inte bara använda din surfmängd gratis inom EU utan i hela 41 länder världen över. Operatören är således ett bra alternativ för dig som reser mycket.

Telenor erbjuder även familjeabonnemang där du kan samla hela familjens abonnemang på en och samma faktura. Priset per person blir billigare ju fler ni är och kostnadsfria samtal ingår mellan alla telefonnummer som är inkluderade, även i utlandet. Som förälder kan du även aktivera “föräldrakoll” på ditt barns abonnemang. Med föräldrakoll kan du exempelvis justera hur mycket surf som ditt barn ska ha tillgång till just nu.

Du som har en betalningsanmärkning kan inte skaffa ett abonnemang hos Telenor då de tar en kreditkontroll vid tecknandet. Ett alternativ för dig som har en betalningsanmärkning är att använda ett av Telenors kontanktkortsabonnemang.

Köpa mobil hos Telenor

Hos Telenor kan du välja bland ett brett sortiment av mobiltelefoner när du tecknar ditt abonnemang. Telenor erbjuder även Doro-mobiler som satsar på enkla och prisvärda telefoner utan onödiga funktioner som exempelvis passar bra för seniorer. Du kan även byta mobil redan efter 12 månader om du vill. Vid byten tas den gamla delbetalningen bort och en ny läggs upp. Samtidigt som du får en ny mobil återanvänds den gamla vilket gör det till ett mer miljövänligt alternativ.

Telenor använder sitt egna nät som har bra täckning

Enligt den mycket trovärdiga P3 Connect Mobile Benchmark-studien har Telenor ett av de mest täckande näten i Sverige. I studien får operatören får en totalpoäng på 85,9 av 100. För röstsamtal presterade Telenor lite sämre än Telia och Tele2 med 82 poäng av 100. Det som drog ner betyget var långa anslutningstider under bilkörning i stadsmiljö och på vägar utanför städer och byar. Sett till data presterar Telenors nät nästan lika bra som Tele2 och får 90 poäng av 100 i både städer och landsbygd.

Telenor för företag

Telenor erbjuder flera företagsabonnemang där bolaget kan addera ett flertal tilläggstjänster som bredband, molntjänster och betallösningar. Telenors företagsabonnemang har även bäst priser för utlandssamtal och är således ett bra alternativ för företag som har mycket kontakt med andra länder. Telenors företagsabonnemang ligger i den något dyrare prisklassen, men innehåller mycket som är fördelaktigt för större företag.

Telenor vs Vimla

Telenor äger även lågprisoperatören Vimla som använder sig av Telenors nät. För dig som vill ha ett så prisvärt abonnemang som möjligt är Vimla ett rimligt alternativ. Telenor erbjuder dock fler valmöjligheter och tilläggstjänster. Som ovan nämnts kan du exempelvis teckna ett företagsabonnemang eller köpa ett kontantkort, vilket inte är möjligt hos Vimla.

Telenor mobilabonnemang

  Namn Betyg Samtal & sms Surf Månadskostnad  
Telenor 1. Telenor fastpris 5 gb surf
Prisvärdhet 14 av 100 Popularitet 10%
Visa alternativ från 109 kr / mån (3)
Fria samtal & sms 5 gb surf 269 kr / mån Besök Visa alternativ från 109 kr / mån (3)
Nät: Telenor
Telenor 2. Telenor fastpris 20 gb surf
Prisvärdhet 20 av 100 Popularitet 11%
Visa alternativ från 225 kr / mån (2)
Fria samtal & sms 20 gb surf 349 kr / mån Besök Visa alternativ från 225 kr / mån (2)
Nät: Telenor
Telenor 3. Telenor fastpris 35 gb surf
Prisvärdhet 32 av 100 Popularitet 10%
Fria samtal & sms 35 gb surf 399 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Telenor 4. Telenor fastpris med obegränsad surf
Prisvärdhet 3 av 100 Popularitet 22%
Visa alternativ från 299 kr / mån (3)
Fria samtal & sms Fri surf 449 kr / mån Besök Visa alternativ från 299 kr / mån (3)
Nät: Telenor