Kontantkort

Billigaste kontantkortet är just nu Telenor Kontantkort Fastpris 0,5 gb surf som kostar 49 kr per månad. Läs mer

Bäst kontantkort finns listade för vanliga användare (från 99 kr med Fria samtal & sms), barn (från 49 kr med Fria samtal & sms), pensionärer (från 49 kr med Fria samtal & sms) och surf (349 kr för 100 gb data).

Jämför kontantkort - billigast & bäst 2021

Ett kontantkort kan i vissa fall ett bättre alternativ än mobilabonnemang, om du t.ex. bara behöver använda din mobil ibland. På den här sidan hittar du de billigaste kontantkorten samt de bästa beroende på hur du använder mobilen eller de som ger mest för pengarna.

Billigast kontantkort för olika användare

Här nedan finns de billigaste kontantkorten för dig som använder din telefon för att både ringa och surfa utifrån hur mycket du använder din mobil.

Småanvändare

Nedan hittar du de kontantkort med lägst pris för dig som använder mobilen väldigt lite. Om du tänker använda mobilen regelbundet kan det vara bra att också jämföra med de billigaste mobilabonnemangen.

Telenor Telenor Kontantkort Fastpris 0,5 gb surf
Fria samtal & sms 0.5 gb surf / mån 49 kr för 30 dagar
Kontantkort
Hallon Hallon Kontantkort (4 gb)
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr för 30 dagar
Kontantkort
Besök
Telenor Telenor Kontantkort Fastpris 2 gb surf
Fria samtal & sms 2 gb surf / mån 99 kr för 30 dagar
Kontantkort

Vanliga användare

Här finns de just nu billigaste kontantkorten för normalanvändare.

Storanvändare

I staplarna nedan hittar du de just nu billigaste kontantkorten för dig som använder mobilen mycket.


Bäst kontantkort

Det kontantkort som är bäst beror på vilka behov du har. Här nedan finns några typiska behov listade tillsammans med det bästa kontantkortet. Om du vet hur mycket du använder mobilen och vill jämföra kan du trycka här.

Högst rankade för vanliga användare

I boxarna nedan finns de kontantkort som just nu ger mest värde för pengarna beroende på hur mycket du använder din telefon. Från det bästa kontantkortet för de som använder mobilen minst till det bästa för de som använder den mest.

Bäst november 2021

Bäst för barn

De två kontantkort som är bäst för barn har här delats upp de billigaste Det första är det billigaste kontantkortet där samtal och sms ingår men bara lite begränsad surf.

Bäst för pensionärer

Här nedan finns de bästa kontantkorten för pensionärer som använder telefon främst för att ringa. Bäst för pensionärer är därför uppdelat i bäst för fria samtal i Telias nät (bäst täckning) och bäst fria samtal i alla nät.

Bäst för surf

De kontantkort som är bäst för surf är uppdelad i två kategorier: mest surf för pengarna och kontantkort med mest surf. För att jämföra surf till kontantkort kan du trycka här.

Jämför kontantkort

Hur du väljer rätt kontantkort

Här kan du snabbt och enkelt jämföra kontantkort för att hitta det som är billigast för dig. I listan bästa kontantkort hittar du de mest populära erbjudandena just nu.

Kontantkort istället för mobilabonnemang?

I dag pratas det inte så mycket om kontantkort längre, det finns dock fördelar med att ha ett kontantkort. Med ett kontantkort slipper du binda upp dig, du tankar på ditt kort hur ofta du vill och när du vill. Att välja ett kontantkort istället för att teckna ett mobilabonnemang kan därför vara en bra idé för dig som inte vill vara bunden till en specifik operatör eller om du bara behöver använda din telefon ibland.

Vid tecknande av mobilabonnemang tas det nästan alltid en kreditupplysning för att se om du har tillräckligt god betalningsförmåga. För dig som har en betalningsanmärkning blir det därför en enklare process att istället skaffa ett kontantkort. Prisplanen för ett abonnemang är dock ofta billigare än kontantkort i längden. Med ett abonnemang sköts dessutom allt automatiskt. Om du använder mobilen regelbundet är det därför ofta både smidigare och billigare att teckna ett mobilabonnemang istället för att köpa ett kontantkort.

Kontantkort till barn

När du ska skaffa en mobiltelefon till ditt barn kan ett kontantkort vara ett bra alternativ. Eftersom du laddar på en prisplan varje månad får du full koll på utgifterna. Ett kontantkort kan även underlätta kommunikationen med ditt barn. Trots att det inte finns några pengar på kontantkortet kan du alltid ringa till mobiltelefonen och på så sätt kan du alltid komma i kontakt med ditt barn.

Abonnemang är ett bättre alternativ om du vill försäkra dig om att ditt barn alltid ska kunna nå dig

Med ett kontantkort finns det risk att pengarna tar slut och att barnet därmed inte kan ringa på telefonen, då kan ett billigt abonnemang med fria samtal och sms vara en bättre idé. Många mobiloperatörer erbjuder billigare mobilabonnemang för barn som är speciellt anpassade för både föräldrars och barns behov. Till denna typ av abonnemang erbjuds ofta en kostnadsspärr som skyddar från oväntade kostnader som spontanköp av extra surf eller oplanerade samtal till utlandet. På så sätt kan du som förälder ha full koll på ditt barns abonnemang och kan känna dig trygg med barnets mobilanvändande.

Kontantkort utan surf

Genom att välja ett kontantkort utan surf kan du få ett väldigt förmånligt pris på samtal och sms. Att välja ett kontantkort utan surf kan därför vara en bra idé för dig som bara använder telefonen för att ringa och ta emot samtal. Om du skulle behöva surf under en viss månad kan du dessutom enkelt byta prisplan eller ladda på en valfri datamängd. Kontantkort utan surf kan även vara ett bra alternativ till barn som endast behöver en mobiltelefon för att exempelvis kunna kommunicera med sina föräldrar.

Populärast kontantkort

1. Hallon Kontantkort (4 gb)
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr för 30 dagar
Besök
2. Hallon Kontantkort (100 gb)
Fria samtal & sms 100 gb surf / mån 349 kr för 30 dagar
Besök
3. Comviq Amigos (50)
0 kr / min eget nät 0.99 kr / min andra nät 0.49 kr / sms 0.5 gb surf / mån 50 kr för 30 dagar
Besök
4. Hallon Kontantkort (8 gb)
Fria samtal & sms 8 gb surf / mån 149 kr för 30 dagar
Besök