Mobilabonnemang med betalningsanmärkning

Erik Thorsen Uppdaterad 2023-03-13

Mer än 600 000 svenskar har enligt den senaste mätningen från Upplysningscentralen en betalningsanmärkning. Att ha en eller flera betalningsanmärkningar kan ställa till en hel del krångel för dig som vill teckna ett mobilabonnemang. Många operatörer tar nämligen en kreditupplysning på sina kunder och kan neka dig att teckna ett abonnemang om du har en betalningsanmärkning.

Som tur är så finns det mobiloperatörer som låter dig teckna ett mobilabonnemang om du har en betalningsanmärkning. Här listar vi de mest populära abonnemangen hos mobiloperatörer som accepterar nya kunder med en betalningsanmärkning.

Populärast mobilabonnemang från operatörer som tillåter betalningsanmärkning

Namn Mobiloperatör Popularitet  
Chili mobil fri surf - 10mbit/s
Fria samtal, sms och surf 299 kr / mån
Chili mobil
943 av 1000
Besök
Hallon fastpris 5 gb surf
Fria samtal & sms 5 gb surf / mån 109 kr / mån
Hallon
907 av 1000
Besök
Fello 3 gb surf
Fria samtal & sms 3 gb surf / mån 105 kr / mån
Fello
794 av 1000
Besök
Chili mobil fri surf - 100 mbit/s
Fria samtal, sms och surf 349 kr / mån
Chili mobil
738 av 1000
Besök
Hallon fastpris 10 gb surf
Fria samtal & sms 10 gb surf / mån 159 kr / mån
Hallon
723 av 1000
Besök

Mobiloperatörer som tillåter betalningsanmärkning

För den som har missat att göra en betalning och fått en betalningsanmärkning påverkar det möjligheten att teckna ett mobilabonnemang, men detta gäller bara hos vissa. Här nedan går vi igenom vad som gäller för olika mobiloperatörer.

Det finns i dagsläget fyra mobiloperatörer som inte gör kreditkontroll eller tar någon kreditupplysning om du vill teckna ett mobilabonnemang, dessa är Hallon, Vimla och Fello. Hallon var först med att erbjuda abonnemang åt kunder med betalningsanmärkningar. Istället för att skicka en faktura, dras summan från ditt konto i förväg varje månad och operatören kan därmed känna sig trygg med att pengarna kommer in för de tjänster som utnyttjas. Det är dessutom smidigt för dig som kund!

Hallon

Hallon är en lågprisoperatör som tar emot nya kunder som har en betalningsanmärkning. När du blir kund hos Hallon tas ingen kreditupplysning vilket gör att det inte spelar någon roll om du har en betalningsanmärkning. Hallon har varken bindnings eller uppsägningstid vilket kan vara kopplat till att de inte gör någon kreditupplysning av sina kunder, med undantag för om du vill köpa en mobil med ditt abonnemang. I dagsläget kan du teckna ett mobilabonnemang hos Hallon från 99 kr per månad.

Vimla

Vimla är en annan lågprisoperatör som likt Hallon också tar emot nya kunder som har en betalningsanmärkning. Hos Vimla tas inte heller någon kreditupplysning och du har vare sig bindnings- eller uppsägningstid. Ett mobilabonnemang från Vimla kostar just nu från 110 kr per månad.

Fello

Fello är ytterligare en mobiloperatör som den som har en eller flera betalningsanmärkningar kan teckna ett mobilabonnemang hos. När du tecknar ett mobilabonnemang hos Fello tas endast en kreditupplysning om du väljer att betala mot faktura, andra alternativ för betalning är t.ex. kort eller autogiro. Fello är en lågprisoperatör i Telias nät där du kan teckna ett mobilabonnemang från 95 kr per månad.

Chilimobil

Mobiloperatören Chilimobil erbjuder också kunder att teckna mobilabonnemang trots betalningsanmärkning. För att bli ny kund hos Chilimobil med betalningsanmärkning måste du välja att betala med kort istället för faktura. Med Chilimobil kan du teckna ett mobilabonnemang med fri surf från 129 kr per månad.

Mobiloperatörer som gör kreditupplysning

De flesta mobiloperatörer i Sverige gör en kreditupplysning i samband med att en kund tecknar ett nytt mobilabonnemang. Telia och Halebop gör en kreditkontroll i samband med att kunden gör en beställning på respektive hemsida. Detsamma gäller även hos Tele2, men där får du direkt på hemsidan veta om du är godkänd eller inte. Telenor tar en kreditkontroll när en ny kund ingår ett avtal med dem och om de bedömer att kunden inte är kreditvärdig eller om det finns starka skäl att tro att denne kan ha svårt att följa avtalet så avbryts köpet.

För de som har en eller flera betalningsanmärkningar är det därför stor risk att köpet nekas bland de mobiloperatörer som gör en kreditkontroll eller tar en kreditupplysning för kunder som vill teckna ett abonnemang.

Mobilabonnemang med telefon trots betalningsanmärkning

Det finns i dagsläget ingen mobiloperatör som låter dig teckna ett mobilabonnemang med telefon om du har en betalningsanmärkning.

Bland de mobiloperatörer som låter dig teckna ett mobilabonnemang med en betalningsanmärkning så är det bara Hallon som kunder kan köpa en mobil tillsammans med abonnemanget. Hos Hallon kan du inte teckna ett mobilabonnemang tillsammans med en mobil om du har en betalningsanmärkning.