Mobilabonnemang med betalningsanmärkning 2019

  2019-02-05

Mer än 600 000 svenskar har i dag enligt senaste siffrorna från Upplysningscentralen en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning gör att det kan vara svårt att ingå avtal för tjänster som kräver löpande betalning. Men misströsta inte. För de som har en betalningsanmärkning går det bra att teckna ett mobilabonnemang hos två av de mest populära mobiloperatörerna. Här listar vi de mest populära abonnemangen med mobiloperatörer som accepterar kunder med betalningsanmärkning.

Populärast mobilabonnemang från operatörer som tillåter betalningsanmärkning

Namn Mobiloperatör Popularitet  
Hallon Fastpris 4 gb surf
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån* *50 % rabatt första 3 mån. Ingen bindningstid.
Hallon
976 av 1000
Besök
Vimla fastpris 3 gb surf
Fria samtal & sms 3 gb surf / mån 100 kr / mån 50 kr / mån* *50 % rabatt första 4 mån.
Vimla
926 av 1000
Besök
Hallon Fastpris 8 gb surf
Fria samtal & sms 8 gb surf / mån 149 kr / mån 74 kr / mån* *50 % rabatt första 3 mån. Ingen bindningstid.
Hallon
898 av 1000
Besök
Vimla fastpris 8 gb surf
Fria samtal & sms 8 gb surf / mån 160 kr / mån 80 kr / mån* *50 % rabatt första 4 mån.
Vimla
879 av 1000
Besök
Hallon Fastpris 50 gb surf
Fria samtal & sms 50 gb surf / mån 299 kr / mån 149 kr / mån* *50 % rabatt första 3 mån. Ingen bindningstid.
Hallon
806 av 1000
Besök

Mobilabonnemang utan kreditkontroll

För den som har missat att göra en betalning och fått en betalningsanmärkning påverkar det möjligheten att teckna ett mobilabonnemang, men detta gäller bara hos vissa. Här nedan går vi igenom vad som gäller för olika mobiloperatörer.

Det finns i dagsläget två mobiloperatörer som inte gör kreditkontroll eller tar någon kreditupplysning om du vill teckna ett mobilabonnemang, dessa är Hallon och Vimla.

Hallon skriver på sin hemsida att de inte gör någon kreditkontroll för de som köper ett mobilabonnemang hos dem. Det går därmed bra att teckna alla deras mobilabonnemang med en betalningsanmärkning. Undantag är om du vill köpa en mobil i samband med abonnemanget, då görs en kreditkontroll.

Vimla tar också emot kunder som har fått en betalningsanmärkning för samtliga av deras abonnemang. De skriver på sin hemsida att de gör en kreditkontroll i samband med att kunder aktiver utlands- och betaltjänsten men undersöker då endast om kunden är ansvarig för sin egna ekonomi och tar inte hänsyn till betalningsanmärkningar.

Mobiloperatörer som gör kreditkontroll

De flesta mobiloperatörer i Sverige gör en kreditkontroll i samband med att en kund tecknar ett nytt mobilabonnemang. Telia och Halebop (som är ett dotterbolag till Telia) gör en kreditkontroll i samband med att kunden gör en beställning på respektive hemsida. Detsamma gäller även hos Tele2 men där får du direkt på hemsidan veta om du är godkänd eller inte. Telenor tar en kreditkontroll när en ny kund ingår ett avtal med dem och om de bedömer att kunden inte är kreditvärdig eller om det finns starka skäl att tro att denne kan ha svårt att följa avtalet så avbryts köpet

För de som har en eller flera betalningsanmärkningar är det därför stor risk att köpet nekas bland de mobiloperatörer som gör en kreditkontroll eller tar en kreditupplysning för kunder som vill teckna ett abonnemang.