Mobilabonnemang med fri surf

Vill du ha ett mobilabonnemang med obegränsad surf? Här hittar du mobilabonnemang med obegränsad surf och även de som nästan har obegränsad surf – just nu från 299 kr per månad.

Mobilabonnemang med fri surf

Jämför mobilabonnemang med fri surf (2024)

Sökresultat (15)
Sortera efter: Billigast pris Populärast
  Namn Betyg Samtal & sms Surf Månadskostnad  
Chili mobil 1. Chili mobil fri surf - 10mbit/s
Populärt
Fria samtal & sms Fri surf 299 kr / mån Besök
Nät: Tre
Tre 2. Tre obegränsad surf
Prisvärdhet 153 av 100 Popularitet 82%
Populärt
Fria samtal & sms Fri surf 429 kr / mån Besök
Nät: Tre
Chili mobil 3. Chili mobil fri surf - 100 mbit/s
Prisvärdhet 407 av 100 Popularitet 80%
Populärt
Fria samtal & sms Fri surf 349 kr / mån Besök
Nät: Tre
Tellus Mobil 4. Tellus 100 gb
Fria samtal & sms 100 gb surf 349 kr / mån Besök
Nät: Tele2
Hallon 5. Hallon fastpris 100 gb surf
Prisvärdhet 334 av 100 Popularitet 49%
Fria samtal & sms 100 gb surf 359 kr / mån Besök
Nät: Tre
Vimla 6. Vimla fastpris 100 gb surf
Prisvärdhet 332 av 100 Popularitet 24%
Fria samtal & sms 100 gb surf 370 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Chili mobil 7. Chili mobil fri surf - obs 3 mbit/s
Prisvärdhet 598 av 100 Popularitet 22%
Fria samtal & sms 1 gb surf 179 kr / mån Besök
Nät: Tre
Tele2 8. Tele2 Obegränsad
Prisvärdhet 34 av 100 Popularitet 21%
Fria samtal & sms Fri surf 429 kr / mån Besök
Nät: Tele2
Telenor 9. Telenor fastpris med obegränsad surf
Prisvärdhet 34 av 100 Popularitet 21%
Fria samtal & sms Fri surf 449 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Comviq 10. Comviq Fastpris 100 gb surf
Prisvärdhet 278 av 100 Popularitet 18%
Fria samtal & sms 100 gb surf 395 kr / mån Besök
Nät: Tele2
Halebop 11. Halebop 100 gb surf
Fria samtal & sms 100 gb surf 399 kr / mån Besök
Nät: Telia
Telia 12. Telia mobil med obegränsad data
Prisvärdhet 0 av 100 Popularitet 1%
Fria samtal & sms Fri surf Startkostnad: kr Därefter: 469 kr / mån Besök
Nät: Telia
Bredband2 13. Bredband2 Mobiltelefoni 100 gb surf
Fria samtal & sms 100 gb surf 325 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Bredband2 14. Bredband2 Mobiltelefoni Obegränsad
Fria samtal & sms Fri surf 459 kr / mån Besök
Nät: Telenor
Chili mobil 15. Chili mobil - fri surf i full fart
Fria samtal & sms Fri surf 399 kr / mån Besök
Nät: Tre
Sökuppgifter

Fyll i hur du använder din telefon så hittar vi de billigaste mobilabonnemangen.

Samtal & sms
Visa abonnemangstyper

Listan uppdaterades senast juli, 2024.

Vad ska man tänka på när man väljer ett mobilabonnemang med fri surf?

För att det ska löna sig att teckna ett abonnemang med fri surf ska du helst surfa för mer än 100 gigabyte (gb) i månaden. Innan du tecknar ett abonnemang med fri surf kan det därför vara bra att se över dina mobilvanor och behov. Titta exempelvis på gamla räkningar eller i din telefon för att få en uppfattning kring hur mycket du vanligen använder och huruvida du bör teckna ett mobilabonnemang med fri surf eller inte.

Surfar du för mindre än 100 gb i månaden så finns det andra, mer prisvärda, alternativ för dig. Om du däremot surfar riktigt mycket och exempelvis ofta streamar filmer eller tittar på Youtube så kan ett mobilabonnemang med fri surf vara ett bra alternativ för dig.

Undersök mobiloperatörens täckning

Innan du köper ett abonnemang med fri surf bör du även se över hur bra täckning du har i ditt område. De flesta abonnemang utan mobil har dock ingen bindningstid vilket gör att du enkelt kan byta efter ett tag om du märker att det inte fungerar tillräckligt bra.

Mycket god täckning i städerna

I de senaste testerna av täckning har samtliga mobiloperatörer presterat mycket väl i större och medelstora svenska städer. Bor du i en större stad är sannolikheten stor att du inte behöver ta hänsyn till mobiloperatörens täckning när du väljer abonnemang.

Telia, Tele2 och Telenor har bäst täckning på landet

Bor du i landsbygd eller annan glesbygd kan det vara bra att undersöka operatörens täckning före du binder upp dig i ett längre abonnemang. De nät som har haft bäst täckning utanför städerna är Telia, Tele2 och Telenor. Billigast mobilabonnemang med fri surf i Telias nät är för närvarande Telia mobil med obegränsad data för 469 kr per månad. Det mobilabonnemang med fri surf med lägst månadskostnad i Tele2s nät är Tele2 Obegränsad för 469 kr / mån. Billigast fri surf i Telenors nät är Telenor fastpris med obegränsad surf (449 kr / mån).

Nät Billigast mobilabonnemang med fri surf Data Månadskostnad
Telia Telia mobil med obegränsad data Fri surf 469 kr / mån
Tele2 Tele2 Obegränsad Fri surf 429 kr / mån Besök
Telenor Telenor fastpris med obegränsad surf Fri surf 449 kr / mån Besök

Fri surf gäller inte alltid i utlandet

År 2017 försvann roamingavgifterna inom EU och EES vilket innebär att du kan använda ditt mobilabonnemang till samma kostnad som i Sverige när du befinner dig i ett annat EU- eller EES-land. Oavsett vilken mobiloperatör du väljer så ingår fria samtal och sms i alla mobilabonnemang med fri surf. Det innebär att du ringer och smsar fritt inom EU/EES oavsett vilket abonnemang med fri surf du väljer. Vad som kan vara bra att känna till är att operatörerna kan införa vissa begränsningar när det gäller den surfmängd du får använda till ditt förfogande under resan. Surftaket för utlandssurf varierar mellan operatörer.

Bästa mobilabonnemang med obegränsad surf

Det mobilabonnemang med obegränsad surf som är bäst beror på flera faktorer baserat på hur du använder din mobil, var i Sverige du bor, vilken hastighet du behöver och om du behöver väldigt mycket data under korta perioder.

Det populäraste mobilabonnemanget med fri surf i full hastighet är just nu Chili mobil fri surf - 10mbit/s som kostar 299 kr per månad. Med Chili mobil fri surf - 10mbit/s får du fri surf och passar dig som inte vill vara begränsad i vare sig hastighet eller surfmängd. Chili mobil fri surf - 10mbit/s använder sig av Tre mobilnät – vilket innebär att du har mycket hög hastighet och god täckning i städer och tätorter, men sämre i glesbygd.

För dig som bor på landet eller i en mindre tätort kan det vara en bra idé att teckna ett mobilabonnemang med obegränsad surf i Telias nät. Det populäraste mobilabonnemanget med fri surf i Telias nät är Telia mobil med obegränsad data som kostar 469 kr per månad.

Billigast mobilabonnemang med obegränsad surf

Priset för det billigaste mobilabonnemanget med obegränsad surf är i dagsläget 299 kr per månad och det är med mobiloperatören Chili mobil. Med Chili mobil får du fri surf i hastigheten mbit per sekund – vilket räcker för de flesta användningsområden för din mobil. Om du tänker använda mobilabonnemanget som mobilt bredband och spela spel eller streama högupplöst film är detta kanske inte det bästa alternativet.

Barn som surfar med sina mobiler

Översikt mobiloperatörer med fri surf

Här nedan hittar du alla mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang med fri surf, eller nära fri surf.

Mobiloperatör Nät Har fri surf? Billigast pris fri surf
Bredband2 Telenor Ja 459 kr / mån
Telia Telia Ja 469 kr / mån
Chili mobil Tre Ja 299 kr / mån
Tele2 Tele2 Ja 429 kr / mån (100 mbit per sekund)
Telenor Telenor Ja 449 kr / mån
Tre Tre Ja 429 kr / mån
Comviq Tele2 Nej, men har nästan fri surf 395 kr / mån (100 gb per månad)
Halebop Telia Nej, men har nästan fri surf 399 kr / mån (100 gb per månad)
Hallon Tre Nej, men har nästan fri surf 359 kr / mån (100 gb per månad)
Tellus Mobil Tele2 Nej, men har nästan fri surf 349 kr / mån (100 gb per månad)
Vimla Telenor Nej, men har nästan fri surf 370 kr / mån (100 gb per månad)
Fello Telia Nej
Fibio Telenor Nej
Katshing Tele2 Nej
My beat Telenor Nej
Telness Telia Nej

Mobiloperatörer som har fri surf

Det finns i dagsläget 6 mobiloperatörer som erbjuder fri surf (obegränsad data) och 7 som har nästan fri surf. Här nedan kan du läsa mer om respektive operatör.

Chilimobil

Chilimobil har som affärsmodell att erbjuda mobilabonnemang med obegränsad surf i olika former (från 299 kr i månaden). Skillnaden mellan abonnemangen (förutom pris) är maxhastigheten i nätet. Ju mer hastighet du behöver desto dyrare blir abonnemanget. Med Chilimobil har du bara en månads uppsägningstid om du inte skulle vara nöjd med abonnemanget. Observera att endast det dyraste abonnemanget ger tillgång till 5g-nätet.

Tre

Med Tre kan du teckna ett mycket prisvärt mobilabonnemang med fri surf (just nu från 429 kr per månad). Tre har god eller mycket god täckning i de flesta städer och tätorter och du får obegränsad surf i 5g-nätet. Notera att om du använder mer än 40 gb data under ett dygn får du ett sms med instruktioner hur du går tillväga för att använda mer data.

Hos Tre har du också möjlighet att lägga till fler användare till ditt mobilabonnemang med fri surf för 129 kr per månad. Varje användare du lägger till får fria samtal och sms samt 100 gb surf varje månad.

Telia

Telia erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf för 469 kr per månad. Med Telia får du tillgång till Sveriges bästa mobilnät men till ett dyrare pris. Telia är i dagsläget dyrast när det kommer till mobilabonnemang med fri surf, dock så går det att få ner priser om man samlar fler abonnemang hos dem än mobilabonnemanget.

Telenor

Telenor är den enda mobiloperatören som inte har lagt in några begränsningsspärrar i sina mobilabonnemang med fri surf. Hos Telenor behöver du därmed inte ”avspärra” abonnemanget om du når en viss mängd data per dygn. Hos Telenor kan du teckna ett mobilabonnemang med obegränsad surf från 449 kr per månad. Du kan också välja Telenor obegränsat familj om du vill ha möjlighet att lägga till extra användare som också får fri surf för 169 kr per användare och månad.

Tele2

Hos Tele2 kan du teckna tre olika former av abonnemang med obegränsad surf från 429 kr per månad, där priser beror på maxhastigheten i nätet. Det billigaste abonnemanget har en maxhastighet på 100 Mbit/s, följt av 250 Mbit/s och 1000 Mbit/s samt 5g för det dyraste. Tele2 har en begränsning på 50 gb data per dygn, därefter begränsas hastigheten.

Glad man med fri surf
Kvinna surfar på mobilen
Vanliga frågor

Här nedan hittar du svar på vanliga frågor om fri surf.

Vad innebär fri surf?

Fri surf, visst låter det som att du kan surfa precis hur mycket du vill? Det stämmer dock inte alltid då många mobiloperatörer har ett maxtak på sina abonnemang. Trots att många mobiloperatörer lockar med fri surf så innebär det alltså inte alltid att du kan surfa helt obegränsat.

Spärr efter en viss mängd data per dygn

De flesta mobiloperatörer utför en kontroll om kunden förbrukar en viss mängd data per dygn. För mobiloperatören Tre skickas ett sms ut om användaren har förbrukat mer än 40 gb under ett dygn. Detta är för att förebygga missbruk av mobilabonnemanget, exempelvis att kunden använder det till att hålla igång en server eller liknande. För att få ytterligare data per dygn behöver du verifiera att du använder surfen genom en kostnadsfri SMS-påfyllning. SMS-påfyllningen kan göras obegränsat antal gånger. Samma villkor gäller hos mobiloperatörerna Telia och Tele2, som istället har en gräns vid 50 gb. Telenor har inte några begränsningar alls. Vad som också kan vara bra att känna till är att mobiloperatörer kan stänga av ditt abonnemang om ditt mobilsurfande kraftigt överstiger det ”normala”.

Kan ett mobilabonnemang med fri surf ersätta bredband?

Allt fler ser mobilabonnemang som en ersättning för den stationära och den krångligare lösningen, bredband. Ett abonnemang med fri surf kan nämligen vara ett alternativ till mobilt bredband. Du kan då använda mobilen som en hotspot (WIFI) och koppla upp datorn mot mobilen. Ibland kan det prismässigt vara fördelaktigt att köpa ett mobilabonnemang istället för ett mobilt bredband då du kan få mer surf för pengarna.

Huruvida det är bättre att välja ett mobilabonnemang med fri surf istället för mobilt bredband beror främst på dina surfvanor. Med ett mobilabonnemang med fri surf kan hastigheten variera mer jämfört med ett bredband då fiber har en jämnare hastighet. Surfar du väldigt mycket och exempelvis har många sidor uppe samtidigt så kan skillnaden bli mer påtaglig än om du surfar mindre. Slutsatsen här blir således att du som värderar kvalité före pris bör välja mobilt bredband medan du som vill ha ett så billigt alternativ som möjligt kan teckna ett mobilabonnemang med fri surf för att ersätta bredband.

Gäller fri surf i andra länder i Europa?

Nej, när du reser till ett annat land inom EU får du en surfpott som ingår i ditt abonnemang (oftast 100 gb) istället för obegränsad surf. För länder utanför EU gäller andra regler.