Uppgradera abonnemanget tillfälligt - istället för att köpa surf och spara pengar

Alba Montheli 2019-12-19

Ibland tar vår datamängd slut snabbare än vi tänkt oss och du kan då fylla på din surf till ett fast pris. Hos en del mobiloperatörer är det dock mer gynnsamt att uppgradera mobilabonnemanget tillfälligt. Här har vi samlat information som kan vara bra att känna till innan du bestämmer dig för att köpa mer surf eller göra förändringar i ditt abonnemang.

Om du förbrukar datamängden som ingår i ditt abonnemang innan månaden är slut kan du välja att köpa till extra surf. Priset för extra surf per GB brukar dock vara väldigt högt och det kan finnas mer prisvärda alternativ. Hos mobiloperatörerna Hallon och Vimla kan du istället välja att tillfälligt ändra din surfmängd.

Hos Vimla kostar det 45 kronor att köpa till 1 GB data. Att byta från ett abonnemang med 2 GB/månad till ett med 4GB/månad kostar 50 kronor. Alla uppgraderingar av abonnemang går igenom direkt och du kan därför börja använda din nya surf redan samma månad som du väljer att uppgradera. Det innebär att du får 2 GB extra data för 5 kronor mer (50 kr) än om du skulle välja att köpa till 1 GB surf (45 kr). Det kostar ingenting att uppgradera din surfmängd, du betalar endast för kostnaden av abonnemanget du uppgraderar till. Mellanskillnaden läggs på abonnemangskostnaden nästkommande månad. Om du inte använder all data sparas den som vanligt i upp till 12 månader och du kan välja att byta tillbaka till ditt ursprungliga abonnemang när du vill.

För att byta till ett abonnemang med mer surf loggar du in på Vimla-appen alternativt gör du ditt val under “Mitt Vimla” på hemsidan. När du klickar på “Ändra abonnemang” i menyn ser du alla abonnemangsnivåer som du kan välja emellan. När du ändrat abonnemang och fått din extra surfpott kan du direkt ändra tillbaka till det du hade innan din ändring. Kommande månad har du ditt vanliga abonnemang samt betalar precis som vanligt + mellanskillnaden för uppgraderingen du gjort. Om du har maxabonnemanget med 100 GB data så är enda alternativet dock att köpa extra data.

Även hos mobiloperatören Hallon kan det vara förmånligt att uppgradera sitt abonnemang istället för att köpa till extra surf. För att byta till ett abonnemang med större datamängd loggar du in på “Mina sidor” på Hallons hemsida. Gå till “Mobilabonnemang” och klicka på “Ändra”. Välj mobilabonnemang efter hur mycket extra surf du tror att du kan tänkas behöva. Tryck sedan på “Bekräfta” och vänta på att ditt nya abonnemang aktiveras inom 5-10 minuter och njut av din surf. Byt tillbaka till ditt vanliga abonnemang när du vill och betala endast mellanskillnaden.