Hur blir nya iPhone 12 - alla rykten

Alba Montheli 2020-05-18

Större batteri, 120 hz promotion display och utvecklad kameraprestanda. Under den senaste tiden har en mängd rykten florerat kring Apples nya iPhone 12-serie som släpps i sommar. Vi har sammanställt de mest intressanta och troliga ryktena, läs mer nedan!

Flera rapporter har påstått att Apple planerar att utöka antalet modeller från dagens tre till fyra. Två ”vanliga” iPhone 12-modeller samt två iPhone 12 pro-modeller. Samtliga telefoner i serien väntas få stöd för 5G, den nya generationens mobilnät, samt WIFI 6. iPhone 12-serien tros också få en ny processor kallad A14 Bionic.

Den välkända läckan Max Weinbach har delat med sig av ett flertal detaljer kring den kommande iPhone 12-serien på youtubekanalen EverythingApplePro. Funktionen som huvudsakligen diskuteras är tillägget av en 120 hz promotion skärm som skulle ge en markant förbättring av användarupplevelsen. Funktionen kan dock bli exklusiv för pro-serien vilket innebär att resterande två modeller kommer att ha kvar den aktuella 60 hz skärmen. Enligt Weinbach har ingenjörerna även haft problem med att implementera promotion displayen och var därför tvungna att genomföra vissa begränsningar för att få det att fungera ordentligt/felfritt. En av dessa begränsningar är dynamic variable refresh rate switching, vilket innebär att iPhone 12 pro kommer att använda en algoritm för att automatiskt växla mellan 120 hz och 60 hz beroende på behov. Den nya, tunga, skärmen ryktas även vara en riktig batterislukare. För att kompensera för detta rapporteras att iPhone 12 pro kommer att få ett större batteri på hela 4 400 mAh, vilket skulle vara det största batteriet någonsin i en iPhone.

Enligt Weinbach spekulationer kommer även kameraprestandan att uppgraderas i den nya serien. Modellerna ryktas bland annat ha en LiDAR-skanner för förbättrat autofokus och förstärkta verklighetsupplevelser. iPhone 12 pro förväntas dessutom ha en smart HDR-funktionalitet för förbättrad prestanda vid svagt ljus samt en 3x optisk zoom. Vidare påstår Weinbach att serien kommer att få en utvecklad Face ID-sensor med en bredare skanningsvinkel vilket möjliggör upplåsning från olika vinklar. Flera rykten talar även för att iPhone 12 kommer att få en mindre flärp. Mikrofonerna kommer också att få ökad mikrofonljudzoom och mer exakt strålformning.

Designmässigt väntas de två ”vanliga” modellerna vara relativt lika fjolårets medan pro-modellerna förväntas innefatta ett flertal förändringar. Designen till pro-modellerna tros vara inspirerad av Ipad pro med samma raka kanter, en betydligt smalare ram runt skärmen samt en större, kvadratisk kameraupphöjning. Den mattsvarta finishen från fjolårets modell lär återkomma på grund av dess popularitet. Den gröna färgen, midnight green, från iPhone 11 pro ersätts dock med en blå nyans, navy blue.