iPhone XR

Det finns för närvarande inga erbjudanden med iPhone XR

iPhone XR med mobilabonnemang

Andra mobiler från Apple

Här nedan finns andra mobiler med erbjudanden från samma tillverkare.

Om iPhone XR

Många recensenter menar att iPhone XR är den telefon i Apples senaste release som ger mest för pengarna. Hos svenska mobiloperatörer är iPhone XR billigare än både iPhone XS och iPhone XS Max, men är inte lika kraftfullt utrustad.

Designen på iPhone XR påminner mycket om både iPhone X och iPhone XS men skillnaden hittas i detaljerna. iPhone XR lanseras i sex olika färger: vit, svart, blå, gul, röd och korallröd. Storleksmässigt är den också lite större än iPhone XS med sin heltäckande skärm på 6,1 tum (ca 15,5 cm). Helhetsmässigt är intrycket ändå gediget och telefonen känns ändå enligt recensenter premium.

Skärmen är en Liquid Retina HD-display med 1792x828 pixlar i upplösning. iPhone XR har inte lika knivskarp skärm som iPhone XS eller iPhone XS Max men har ändå fått ett väldigt bra mottagande hos de som testat den. Apple skriver på sin hemsida att skärmen har branschens bästa färgåtergivning och den lanseras med True Tone som gör att vita färger i displayen balanseras efter omgivningen för att ge ett naturligt intryck.  

Prestandan på iPhone XR håller lika hög nivå som syskonen iPhone XS och iPhone XS Max. iPhone XR är utrustad med A12 bionic-chippet som ger en av mobilmarknadens bästa prestanda just nu. A12 Bionic är konstruerat för att både klara av tunga beräkningar vid hög användning som t.ex. spel eller foto, och att spara batteri vid mer vardagligt användande.

Kameran i iPhone XR tar bilder i 12 MP med en ƒ/1.8-bländare och har stöd för Apples senaste mjukvaruuppdateringar för fotografering.  Du kan nu själv ställa in vilket bilddjup du vill ha på dina bilder samt sudda ut bakgrunder från motiv och använda dig av ny snyggare bokeh. Detta gör att det blir mycket enklare att ta snygga porträttbilder med kameran.

Utöver det lägre priset är den största fördelen med iPhone XR batteritiden som är bättre än på både iPhone XS och på iPhone XS Max. Batteriet på iPhone XR ska enligt Apple klara 25 h taltid, 15 h internetanvändning, 16 h videotittande eller 65 h musiklyssnande.