Mobilabonnemang till Apple Watch

Alba Montheli 2021-06-07

En Apple Watch med mobil uppkoppling ger dig möjlighet att ringa, ta emot samtal, skicka och svara på meddelanden, ta emot notiser och mycket mer. Helt utan din iPhone i närheten. Nedan kan du läsa mer om fördelarna med att skaffa ett abonnemang till din Apple Watch. Vå går även igenom vad som krävs för att skaffa ett abonnemang samt hur du ställer in mobilnät på din Apple Watch.

Vad är fördelarna med ett abonnemang till Apple Watch?

Självklart måste du inte ha ett abonnemang till din Apple Watch, men fördelarna är många. Genom att låta klockan vara uppkopplad till mobilnätet kan du nämligen använda den nästan precis som en iPhone. Du kan exempelvis ringa och ta emot telefonsamtal, skicka meddelanden, få notiser från dina appar, använda Siri och strömma musik. Perfekt när du vill lämna telefonen hemma, exempelvis under en löprunda.

Vad krävs för att skaffa ett abonnemang till en Apple Watch?

Ett flertal mobiloperatörer erbjuder tilläggsabonnemang för din Apple Watch. Priset varierar beroende på operatör men ligger vanligtvis omkring 50 kronor/månaden. För att du ska kunna skaffa ett sådant abonnemang krävs det att du har en Apple Watch Series 3 (Cellular) eller senare modell samt att du har uppdaterat hårdvaran till watchOS 6.1 eller senare. Har du en äldre Apple Watch har du alltså inte möjlighet att köpa till ett abonnemang. En annan förutsättning för att du skall kunna skaffa ett abonnemang till din Apple Watch är att du har en iPhone 6 eller senare med IOS 11 installerat. Tänk även på att du måste använda samma operatör på både din iPhone och Apple Watch samt att du måste befinna dig på den operatörerens mobilnät när du ställer in mobilnät på klockan. Om du byter mobiloperatör måste du ta bort de tidigare abonnemanget på din Apple Watch och registrera det nya i Apple Watch-appen på din iPhone.

Hur ställer man in mobilnät på Apple Watch?

När du ställer in din Apple Watch för första gången kan du aktivera mobilnät samtidigt. Leta isåfall efter alternativet för att ställa in mobilnät och följ stegen på skärmen. Du kan även ställa in mobilnät vid ett senare tillfälle från Apple Watch-appen på din iPhone, följ då dessa steg: 

  • Uppdatera till den senaste mjukvaran, både på din iPhone och din Apple Watch. 
  • Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  • Tryck på fliken Min klocka och därefter på Mobilnät.
  • Tryck på Ställ in mobilnät.
  • Följ instruktionerna som gäller för din mobiloperatör.