Nya iPhone 2018

Erik Thorsen 2018-02-16

Nu har det snart gått ett halvår sedan Apple lanserade sin iPhone X och det har redan börjat spekuleras i hur nästa modell kommer att se ut och vilka egenskaper den kommer att innehålla. Mest troligt är att nya iPhone kommer att lanseras med en bättre skärm och ny kamerateknik som utökar möjligheterna med Augmented Reality.  Det ryktas också att den kommer att få ett bättre batteri. Här nedan kan du läsa om de senaste ryktena kring nya iPhone.

Det finns just nu flera bud gällande vilket namn som Apple kommer lansera nästa iPhone med, de vanligaste spekulationerna är iPhone 9, iPhone 11 eller iPhone X2. Enligt rykten från tidskriften The Investor och information från Wall Street Journal kommer nästa generations iPhone ha OLED-displays, detta innebär att i så fall att telefonen antagligen kommer att få en högre upplösning. Det ryktas också om att skärmen kommer att bli större för att bli mer tilltalande till den asiatiska marknaden.

Enligt rykten från KGI-analytikern Ming-Chi Kuo, som vissa menar är den bästa Apple-analytikern just nu, kommer den nya iPhonen kommer att få en ny batteriteknik som kommer att förbättra batteritidens längd. Ett kraftfullare batteri behövs också om telefonen ska klara av att driva en mer högupplöst display.

Bloomberg skriver att Truedepth-tekniken i iPhone X frontkamera också kan komma att utökas till den bakre kameran. Detta kommer i så fall utöka möjligheterna för Augmented Reality, vilket i så fall blir ett steg i samma riktning som den tidigare releasen.

Priset på nya iPhone 11 verkar ligga i samma omfång som iPhone X dvs. lite mer än 10 000 kr om du köper telefonen utan abonnemang. Med mobilabonnemang kommer den, om den följer samma prismönster som sin föregångare, att kosta från ca 500 kr per månad med ett abonnemang med fast pris.

När släpps nya iPhonen?

När kommer då nästa efterlängtade iPhone att släppas? Om Apple följer sitt tidigare mönster för produktreleaser kommer den nya iPhonen att lanseras i antingen september (som de flesta tidigare releaser) eller i november (som iPhone X). Apple brukar vanligtvis gå ut med mer information gällande sina iPhone-releaser till sommaren så ett mer precist datum kommer att dyka upp senare under året.

iPhone X Plus = iPhone XL?

Det går också rykten om att Apple kommer att lansera en större variant av iPhone X under namnet iPhone XL. Detta enligt rykten om att Apple just nu förhandlar med leverantörer om två olika skärmtyper, en mindre variant som är marginellt större än iPhone X, samt ett större glas i ”phablet”-modell. Det finns en efterfrågan för telefoner med större skärmar på den kinesiska marknaden, vilket ökar trovärdigheten.