Nokia 3310 återlanseras i februari!

Erik Thorsen 2017-02-15

Mobiltelefonen Nokia 3310 anses av många vara den första moderna mobiltelefonen och är på Internet känd för att vara nästintill oförstörbar. Enligt ett rykte från Evan Blass på Venture Beat ska nu den klassiska modellen återlanseras i slutet av februari på Mobile World Congress.

Nokia 3310 lanserades första gången år 2000 och blev därefter snart en av världens mest sålda mobiltelefoner och har tillverkats i 126 miljoner exemplar. En av de stora nyheterna med telefonen var att användare kunde skapa sina egna ringsignaler med hjälp av nummerknapparna. Till Nokia 3310 fanns också fyra spel Snake II, Pairs II, Space Impact och Bantumi.

Den nya Nokia 3310 väntas kosta drygt 500 kr och det har redan börjat spekuleras i utseende, kamera, hölje och design. Många skriver dock att det verkar som att den främst kommer att rikta sig till dem som behöver en backup-telefon som aldrig går sönder. Det går dock inte att sticka under stol att det är många som är förväntansfulla kring nylanseringen. Den här gången lanseras Nokia 3310 tillsammans med de nya modellerna Nokia 6 och Nokia 5 som väntas innehålla Android 7 Nougat.