Mobilabonnemang för Asien (Sydostasien)

Erik Thorsen 2018-01-09

Nyligen införde alla mobiloperatörer i Sverige billigare priser för att surfa inom EU, men vad gäller om du vill resa till Asien? Nu har två mobiloperatörer lanserat erbjudanden för dig som reser i Asien och vill använda ditt svenska mobilabonnemang.

Telenor är första mobiloperatör att erbjuda samma surfmängd i vissa delar av Asien för mobilabonnemanget Telenor Frihet. Med Telenor Frihet surfar du utan extra kostnad i Thailand, Malaysia och Myanmar. Hos Telenor har du också möjlighet att teckna Telenor respass som ger dig fria samtal och sms samt 0,5 gb surf i en vecka för 199 kr. Telenor respass gäller i flertal asiatiska länder, för att se att det gäller för just ditt resmål besök sidan här och tryck sidan på knappen Länder i respektive zon.

Telia erbjuder nu också datapaket när du reser i Asien. Med paketet Telia Semestervecka kan du ringa och smsa kostnadsfritt i sju dagar för 299 kr och då ingår även 1 gb surf. Tjänsten fungerar bara i vissa delar av Asien och en komplett lista hittar du på deras hemsida. Telia semestervecka kan du aktivera både som abonnemangskund och om du har Telia kontantkort.

Övriga mobiloperatörer har tillsynes ännu inte lanserat några särskilda erbjudanden för Asien, utan där gäller särskilda regler som du oftast får skickat till dig via sms när du reser in i landet. Det kan i så fall vara en bra idé att köpa ett tillfälligt kontantkort (pay as you go på engelska) i landet du befinner dig i. Ofta kan man köpa ett kontantkort redan på flygplatsen.

Här nedan finns en lista över de största mobiloperatörerna för några populära resmål Asien.

Land Mobiloperatörer

Indien

Vodafone
Idea
Telenor

Indonesien

Telkomsel
3 (Tre)

Japan

NTT Docomo
Softbank & Y!mobile

Kina

China Mobile

Malaysia

Digi
Maxis

Myanmar

MPT
Telenor

Sri Lanka

Dialog
Mobitel

Sydkorea

SK Telecom
LG U*

Thailand

AIS
Truemove
Dtac

MY

TOT

Vietnam

Viettel Mobile
MobiFone

För hela listan av mobiloperatörer i Asien tryck här.