Köp kontantkort i butik - men bara om du behöver använda mobilen direkt

  2019-11-22

Mobiloperatörer som Telia, Telenor och Tre erbjuder kontantkort som ett alternativ till traditionella mobilabonnemang. Med ett kontantkort slipper du abonnemangsavgifter och bindningstid. Du har dessutom full koll på hur mycket din mobilanvändning kostar varje månad. Innan du ska köpa ett kontantkort bör du jämföra erbjudanden från olika operatörer. På så sätt kan du hitta det alternativ som passar dig, din mobil och dina vanor bäst. Men vart köper man ett kontantkort? Nedan tipsar vi om återförsäljare av kontantkort från olika mobiloperatörer.

Kontantkort online

När du ska beställa ett kontantkort går du in på mobiloperatörerns hemsida. Kontantkortet skickas sedan hem till dig och aktiveras automatiskt, alternativt genom att du ringer kundtjänst hos din operatör. När du köper ett kontantkort från en operatörs hemsida är startpaketet oftast gratis. Du kan själv välja vilken prisplan du vill ladda telefonen med. Kanske vill du betala så lite som möjligt eller så har du behov av mycket mobilsurf. Du väljer! Som tidigare nämnts slipper du tänka på bindningstid när du har ett kontantkort. Tänk dock på att en del kontantkort har en viss giltighetstid. Ladda därför ditt kontantkort med jämna mellanrum för att undvika att det slutat gälla.

Återförsäljare

Om du inte hinner vänta på att få hem ett kontantkort kan du köpa, eller fylla på, ett kontantkort hos någon av operatörens återförsäljare. Att köpa ett kontantkort i en fysisk butik kostar mellan 20-100 kronor. I dagsläget kan du köpa ett kontantkort i butik från Comviq, Telia, Telenor, Tre, Lyca och Halebop. Hallon sålde tidigare fysiska värdebevis men har nu valt att sluta med detta. Operatören menar att anledningen är att det är enklare och tydligare för kunderna att enbart beställa kontantkort via hemsidan.

Exempel på återförsäljare:

Här nedan hittar du återförsäljare av kontantkort som finns i hela Sverige.

Pressbyrån

Hos Pressbyrån kan du köpa kontantkort från många stora mobiloperatörer såsom Comviq, Telia, Telenor, Tre och Lyca. Du kan använda Pressbyråns hemsida för att hitta en butik nära dig.

Ica

Du kan köpa kontantkort från de flesta mobiloperatörer i många av ICAs butiker.

Coop

Hos Coop kan du köpa kontantkort till flera mobiloperatörer, de säljer också kontantkort till mobiloperatören Hallon.

OKQ8

Hos OKQ8 kan du tanka både bilen och mobilen. Välj mellan att köpa ett startpaket eller enbart ett kontantkort hos Tre, Comviq, Halebop, Telenor, Telia eller Lyca. På deras hemsida hittar du alla deras bensinstationer.

Clas Ohlson

Clas Ohlson har närmare 100 butiker runt om i Sverige. Här kan du kan köpa kontantkort från Telia, Comviq, Halebop och Tre. Tryck här för att se alla Clas Ohlsons butiker

7-eleven

Även hos 7-eleven kan du köpa ett kontantkort från Comviq, Telia, Lyca, Telenor och Tre.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att det är både smidigare och billigare att köpa ett kontantkort online.