Köpa kontantkort i butik - men bara om du behöver använda mobilen direkt

Uppdaterad 2024-02-23

Det finns flera mobiloperatörer som Telia, Hallon, Halebop, Comviq och Tre erbjuder kontantkort som ett alternativ till traditionella mobilabonnemang. Med ett kontantkort slipper du abonnemangsavgifter och bindningstid. Du har dessutom full koll på hur mycket din mobilanvändning kostar varje månad. Innan du ska köpa ett kontantkort bör du jämföra erbjudanden från olika operatörer. På så sätt kan du hitta det alternativ som passar dig, din mobil och dina vanor bäst. Men vart köper man ett kontantkort? Nedan tipsar vi om återförsäljare av kontantkort från olika mobiloperatörer.

Få gratis kontantkort online

När du ska beställa ett kontantkort går du in på mobiloperatörerns hemsida. Kontantkortet skickas sedan hem till dig och aktiveras automatiskt, alternativt genom att du ringer kundtjänst hos din operatör. När du köper ett kontantkort från en operatörs hemsida är startpaketet oftast gratis. Du kan själv välja vilken prisplan du vill ladda telefonen med. Kanske vill du betala så lite som möjligt eller så har du behov av mycket mobilsurf. Du väljer! Som tidigare nämnts slipper du tänka på bindningstid när du har ett kontantkort. Tänk dock på att en del kontantkort har en viss giltighetstid. Ladda därför ditt kontantkort med jämna mellanrum för att undvika att det slutat gälla.

Kontantkort i butik

Om du inte hinner vänta på att få hem ett kontantkort kan du köpa, eller fylla på, ett kontantkort hos någon av operatörens återförsäljare. Att köpa ett kontantkort i en fysisk butik kostar mellan 49-100 kronor. I dagsläget kan du köpa ett kontantkort i butik från Comviq, Telia, Telenor, Tre, Lyca och Halebop. Hallon sålde tidigare fysiska värdebevis men har nu valt att sluta med detta. Operatören menar att anledningen är att det är enklare och tydligare för kunderna att enbart beställa kontantkort via hemsidan.

Sedan år 2023 är det lag att alla kontantkort måste registreras. Detta innebär att om du köper ditt kontantkort i en fysisk butik måste du först registrera det innan det går att använda.

Var kan man köpa ett kontantkort - exempel på återförsäljare

Här nedan hittar du återförsäljare av kontantkort som finns i hela Sverige.

Pressbyrån

Pressbyrån har kiosker i de flesta svenska städer och där kan du köpa kontantkort från flera stora mobiloperatörer såsom Comviq, Halebop, Telia, Telenor, Tre och Lycamobile. Du kan använda Pressbyråns hemsida för att hitta en butik nära dig.

Ica

I de de ICA-butiker som har ATG kan du köpa kontantkort från svenska mobiloperatörer som fortfarande erbjuder kontantkort. På ICAs hemsida kan du se var du hittar närmsta butik med ATG.

Coop

Hos Coop kan du köpa kontantkort till flera mobiloperatörer, de säljer också kontantkort till mobiloperatören Hallon. På Coops hemsida kan du hitta den butik som ligger närmast dig.

Hemköp

Även hos Hemköp går det i de flesta butiker att köpa kontantkort från de flesta mobiloperatörerna som erbjuder kontantkort. Du kan se på deras hemsida var du hittar närmsta butik.

OKQ8

Hos OKQ8 kan du tanka både bilen och mobilen. Välj mellan att köpa ett startpaket eller enbart ett kontantkort med Comviq, Halebop, Telenor, Telia eller Lyca. På deras hemsida hittar du alla deras bensinstationer.

Clas Ohlson

Clas Ohlson har närmare 100 butiker runt om i Sverige. Här kan du kan köpa kontantkort från Telia, Comviq och Halebop. Tryck här för att se alla Clas Ohlsons butiker.

Kjell

Även Kjell har numera kontantkort i sina butiker. Hos Kjell kan du köpa kontantkort till Halebop, Telia och Telenor. Du hittar en lista över samtliga Kjell-butiker här.

7-eleven

Även hos 7-eleven kan du köpa ett kontantkort från Comviq, Telia, Lyca och Telenor. För att lista samtliga deras butiker kan du trycka här.

Sammanfattningsvis är det både smidigare och billigare att köpa ett kontantkort online. Men om du är i behov av ett direkt och inte har tid att vänta hittar du här alla fysiska butiker som du kan köpa ett i.