Gratis musikströmning hos Tre

Erik Thorsen 2015-09-01

Från och med den 1 september så lanserar mobiloperatören Tre gratis datatrafik vid användning av musikströmningstjänsterna Spotify, Tidal och Deeze. I en kommentar till Dagens Nyheter säger Nicholas Högberg, vd på Tre, att detta är en storsatsning från Tres sida, och han hoppas att denna satsning ska skaka om hela marknaden. Är du en av dem som lyssnar mycket på musik på din telefon så bör du helt klart kolla på om Tre kan vara ett alternativ för dig.

Så hur mycket bandbredd drar egentligen tjänster för musikströmning? Vår tidigare mätning rörande att välja surfmängd visar att detta erbjudande kan göra stor skillnad för mängden data som förbrukas hos vissa användare. De personer som dagligen lyssnar på musik via en strömningstjänst i minst 1 timme kommer att spara minst 2 gb surf varje månad med ett abonnemang från Tre. Om du dagligen lyssnar på musik 3 timmar eller mer kommer du att spara minst 6 gb surf i månaden.

Det blir intressant att se om fler mobiloperatörer följer Tres exempel och gör bandbredden för musikströmningen gratis. Du som lyssnar mycket på musik med din telefon bör helt klart spana in olika erbjudanden från Tre. Vill du läsa mer om erbjudandet finns information  på Tres hemsida.