Hur du byter mobiloperatör men behåller numret

Alba Montheli 2019-04-30

Funderar du på att byta mobiloperatör och vill behålla ditt gamla telefonnummer? Oavsett anledning till byte av operatör håller nog de flesta med om att det kan vara svårt och krångligt att lära sig ett nytt telefonnummer. Därför erbjuder de flesta mobiloperatörer dig möjlighet att behålla ditt gamla telefonnummer vid byte av operatör. I den här artikeln hittar du information om hur du ska gå till väga för att behålla ditt gamla telefonnummer när du byter till en annan mobiloperatör, oavsett om du har kvar bindningstid eller inte. Du får information om mobiloperatörerna Hallon, Comviq, Vimla och Halebop.

Hallon

Hos Hallon kan du enkelt flytta över ditt telefonnummer. I samband med att du tecknar ett abonnemang på deras hemsida fyller du i det telefonnummer som du vill flytta över. Då tar det 1–3 dagar för telefonnumret att flyttas över och under tiden får du ett tillfälligt nummer så att du samtidigt som du väntar, har möjlighet att använda ditt abonnemang. För att du ska kunna flytta över ditt gamla telefonnummer till Hallon ska telefonnumret ska vara registrerat i ditt namn och personnummer. Det gäller även om du har ett kontantkort. Du kan inte flytta över ditt telefonnummer så länge du har bindningstid kvar hos din tidigare operatör.

Hallon har ingen uppsägningstid och har du endast tecknat ett abonnemang har de inte heller någon bindningstid. Har du däremot beställt ett abonnemang med en mobiltelefon har du en avbetalningsplan där du själv valt hur länge du vill delbetala.

Comviq

För att teckna ett abonnemang hos Comviq besöker du deras hemsida. Där kan du välja om du vill ha ett nytt telefonnummer eller om du vill behålla ditt gamla nummer. Väljer du att behålla ditt gamla nummer kommer du att få en säkerhetskod skickat till det angivna numret via sms. Har du flyttat till Comviq från en annan operatör aktiveras ditt nya SIM-kort och telefonnummer först efter 17 dagar. Loggar du däremot in på ditt konto kan du välja att aktivera det direkt.

Comviq har varken uppsägningstid eller bindningstid, under förutsättningen att du endast har tecknat ett abonnemang. Om du har tecknat ett abonnemang och samtidigt köpt en mobiltelefon med avbetalningsplan, har du en bindningstid på 24 månader. Därefter behöver du kontakta Comviqs kundservice om du vill säga upp ditt abonnemang.

Vimla

På Vimlas hemsida är det inte alls svårt att flytta över ditt gamla telefonnummer, så länge telefonnumret är registrerat på ditt namn och personnummer. När du tecknar ett abonnemang kan du välja att behålla ditt gamla nummer och det tar då minst 4 dagar för numret att flyttas över. Under tiden kan Vimla erbjuda dig ett tillfälligt telefonnummer men du kan också fortsätta att använda telefonnumret som du har kvar hos din nuvarande operatör. Tänk på att du inte kan flytta över ditt gamla telefonnummer så länge du har en bindningstid kvar hos din nuvarande operatör.

Vimla har varken bindningstid eller uppsägningstid och om du säger upp ditt abonnemang avslutas det i slutet samma månad.

Halebop

För att flytta över ditt gamla telefonnummer till Halebop kan du, i samband med att du tecknar ett abonnemang, välja om du vill ha ett nytt telefonnummer eller om du vill behålla ditt gamla nummer. Väljer du att behålla ditt gamla nummer kommer du att få en verifieringskod skickat till det angivna telefonnumret. Så fort du har fått hem ditt SIM-kort kan ditt gamla telefonnummer aktiveras direkt

Med ett abonnemang hos Halebop har du en månads uppsägningstid och ingen bindningstid. Om du har tecknat ett abonnemang och samtidigt köpt en mobiltelefon med avbetalningsplan, kan du välja att antingen ha 12 eller 24 månaders bindningstid. Om du har ett abonnemang som du vill avbryta kan du få en slutfaktura, vilket innebär att dina resterande månadsavgifter och pristillägg läggs på din nästkommande faktura.