Allt om nya Samsung Galaxy S10

Alba Montheli 2019-02-19

Hur kommer den se ut, vad kommer den att kosta, och när kan vi köpa den? Lanseringen av nya Samsung Galaxy S10-serien närmar sig och rykten kring den nya toppmodellen florerar. I den här artikeln sammanställer vi allt som kan tänkas vara intressant för dig som funderar på att köpa den nya mobilen. Nya Samsung Galaxy S10 ryktas ha en helt ny, modern design som sägs komma i tre olika versioner, Galaxy S10, Galaxy S10E och Galaxy S10+.

Nyligen har All About Samsung publicerat prototypbilder på två av de kommande Galaxy S10- mobilerna, Galaxy S10 samt Galaxy S10+. På Twitter har dessutom Evan Blass, som är känd för att läcka information, publicerat bilder på alla tre modeller av nya Samsung Galaxy S10. På bilderna kan man se både fram- och baksida och bland annat se att modeller skiljer sig något åt gällande kameror. S10+ har inte samma cirkulära hål som de andra två modellerna utan har istället ett pillerformat för att få plats med de två framåtvända kamerorna som modellen ryktas ha. S10 och S10+ modellerna visar trippla kameror på baksidan medan S10E enbart har dubbla. Bilderna visar också hur Samsungs Infinity-O-skärm med ett hål för selfiekamera ersatt den tidigare flärpdesignen. Det sägs också att nya Galaxy S10 kommer använda en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare direkt i skärmen som använder ultraljudsteknologi istället för fingeravtrycksläsare på baksidan.

Enligt flera källor, bland annat Techradar kommer den nya modellen säljas i tre olika färger; svart, vit och grön. Nya foton från samma källa visar modeller med näst intill obefintliga ramar och ett Twitterinlägg skrivet av ICE Universe hintar om att den nya plusmodellen kommer att vara 7,8 mm tjock, alltså något tunnare än förra årets modell.

Droidlife hänvisar till ansökningar från företaget hos amerikanska FCC som bekräftar att den nya Samsung Galaxy S10-serien förmodligen kommer att bli en av de första mobilerna som har stöd för nya wifi 6. Om ryktet är sant innebär det betydligt snabbare hastigheter, bättre batterilivslängd och mer effektiva nätverk.

Frågan är vad priset blir. Senaste ryktet menar att den nya Samsung Galaxy S10-serien kommer att bli något dyrare jämfört med förra årets S9 serie. Priset för grundmodellen, Galaxy S10, med ett 6GB RAM och 128 GB internetminne ryktas ligga på 899 euro (ca 9300 kronor), en ökning med ca 500 kronor från fjolårets modell. Prisökningen på ca 500 kronor gäller även för Galaxy S10 Plus och Galaxy S10E.

Om Samsung Galaxy S10 verkar vara telefonen för dig bör du hålla utkik kommande veckor! Samsung har ännu inte bekräftat något exakt datum för lanseringen av den nya serien. Flera olika källor menar dock att mobilen med stor sannolikhet kommer att presenteras precis innan, alternativt under, MWC (Mobile World Congress) i slutet av februari. Det innebär att vi inte behöver vänta speciellt länge till!