Efterlängtade iPhone 6s går att köpa i dag!

  2015-10-09

I dag lanseras iPhone 6s och iPhone 6s plus bland svenska mobiloperatörer och i butik. Likt tidigare Apple-releaser är efterfrågan mycket stor och tusentals väntas köpa en under de närmsta veckorna. I skrivandes stund skiljer det sig ganska mycket erbjudandemässigt mellan mobiloperatörer sett till pris för iPhone 6s. Till de stora nyheterna finns 3D-touch som gör att telefonen känner av hur mycket tryck du avger med ditt finger vilket gör att du kan styra telefonen på helt nya finurliga sätt. Med 3D-touch kan du t.ex. se en förhandsvisning av sidor som är länkade i safari. I nya iPhone 6s finns också en 12 megapixel kamera som klarar av att spela in video i 4k-upplösning. Kameran kan också ta så kallade live photos, vilket är stillbilder som blir rörliga från ögonblicket.

iPhone 6s och iPhone 6s Plus lanseras i de fyra olika färgerna guld, silver, rosa-guld och rymdgrå. Utseendemässigt så påminner iPhone 6s välidgt mycket om föregångaren men iPhone 6s är pyttelite större än iPhone 6, vilket har att göra med att skärmen (för 3D-touch) har ett större djup. iPhone 6s är också gjord i en ny typ av aluminium som ska göra telefonen mer slittålig. Men i överlag är telefonen nästintill identisk sin föregångare. Vissa har hört av sig och undrat om iPhone 6s eller iPhone 6s Plus är vattentät och så är inte fallet. En annan fråga som har ställts är om den har trådlös laddning och det verkar den tyvärr inte ha.

Apples nyligen introducerade iPhone upgrade program som låter kunder få en ny iPhone varje år inklusive Apple Care för en fast summa. Detta program kommer i dagsläget inte att lanseras i Sverige.