Familjeabonnemang

  2014-10-23

Flera svenska mobiloperatörer erbjuder särskilda erbjudanden till dem som vill teckna mobilabonnemang till flera familjemedlemmar på en gång. Den största fördelen med familjeabonnemang är att det går att spara mycket pengar om många samtal varje månad går mellan familjemedlemmar. En annan fördel med familjeabonnemang är att fria samtal och sms gör att barn med kontantkort kan kontakta föräldrar oavsett vilket saldo som finns på kortet. I dagsläget erbjuder tre svenska mobiloperatörer olika former av familjeabonnemang och det finns två olika abonnemangstyper, en typ där samtal & sms blir fritt mellan vissa nummer, och en annan typ där flera personer delar på ett abonnemang. Tre har ett familjeabonnemang av typen där man kan ringa fritt mellan valda nummer, Telenor har familjeabonnemangstypen där flera delar på ett abonnemang, och Telia har båda typerna.

Familjeabonnemang
Familjeabonnemanget Telenor Familjeflex gör det möjligt för flera familjemedlemmar att dela på ett fastpris abonnemang med fria samtal & sms. 
Telenor
Med Telia Mobil Familj kan fem familjemedlemmar ringa och smsa fritt till varandra. Med Telia Komplett kan också tecknas för flera personer, där alla delar på samma fastpris-abonnemang.
Detta erbjudanden har tyvärr utgått.
Telia

Tre har paketerbjudandet 3Familj som för ett fast månadspris gör att tre familjemedlemmar ringer och smsar gratis med varandra. Med 3Familj får man också koppla på ytterligare ett telefonnummer på det fasta nätet (oftast hemnumret) som blir kostnadsfritt att ringa till. Mobiloperatören Tre erbjuder ej längre 3Familj.

Telenor erbjuder mobilabonnemanget Familjeflex där upp till 8 mobiler/surfplattor kan dela på samma abonnemang. I detta mobilabonnemang ingår fria samtal, sms och mms, och alla mobiler/surfplattor som innefattas av abonnemanget delar på surfmängden. I samband med att man tecknar abonnemanget Familjeflex kan man också lägga till hemtelefoni. Gå till Telenor Familjeflex

Telia har två olika familjeabonnemang. Det första heter Telia Mobil Familj, där upp till fem personer för en fast månadsavgift kan ringa och smsa fritt till varandra. Dessa fem personer behöver inte vara familjemedlemmar, utan det går bra att inkludera personer utanför familjen till denna pott.  Det andra är ett tillägg till Telia Mobil Komplett där en abonnemangsinnehavare kan välja att köpa till att fler personer ska dela på abonnemanget. Det fungerar som så att alla får fria samtal och sms, medan surfmängden delas mellan alla.
Detta erbjudande har tyvärr utgått.

Tele2 hade tidigare ett familjeabonnemangserbjudande men det finns ej längre kvar på hemsidan.