Svenskt mobilabonnemang i Norge

  2018-03-16
Svenskt mobilabonnemang i Norge

Är du ofta i Norge? Då kan det vara värt att ha ett svenskt mobilabonnemang eftersom flera svenska mobiloperatörer har samma villkor i Norge som i Sverige. Det kan således vara en bra idé om du jämför mobilabonnemang på den svenska marknaden istället för på den norska.

Hallon skriver på sin hemsida att med deras mobilabonnemang gäller samma villkor när du ringer och smsar inom Norge, och även från Norge hem till Sverige. Enligt deras hemsida verkar också du ha samma mängd data när du befinner dig i Norge. Samtal från Sverige till Norge har dock en samtalstaxa. Att skicka sms från Sverige till Norge är gratis.

Med ett mobilabonnemang från Comviq kan du enligt deras hemsida ringa och smsa gratis när du befinner dig i Norge. Du behöver inte heller teckna ett extra surfpaket, utan datan är gratis. Enligt uppgifter på Comviqs hemsida ingår numera 9 gb surf när du har ett mobilabonnemang från Comviq och du befinner dig i Norge.

Telenor skriver rakt ut på sin sida att alla villkor i Norge är dem samma som i Sverige, med undantag för Telenor obegränsat där surfmängden limiterad till 100 gb utomlands. Telenor skriver även på sin hemsida att de har samma villkor för sina mobilabonnemang i EU-läder vilket kan vara bra att veta på resan.

Det är viktigt att påpeka att Ingen av mobiloperatörerna har gett någon mer utförlig beskrivning för vilka villkor som gäller om du bor permanent eller en längre tid i Norge med ditt svenska mobilabonnemang. Det är därför viktigt att du kontaktar deras kundsupport om du tänker bo en längre tid i Norge med ett svenskt mobilabonnemang. Jag har mejlat mobiloperatörerna för att höra vad som gäller och denna artikel kommer senare att bli uppdaterad med deras svar.

Bäst mobilabonnemang
Småanvändare Hallon Hallon Fastpris 4 gb surf
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån 50 % rabatt i 6 mån + spara oanvänd surf
Besök
Mellananvändare Vimla Vimla fastpris 15 gb surf
Fria samtal & sms 15 gb surf / mån 210 kr / mån 105 kr / mån Halva priset i 3 mån. Spara oanvänd surf!
Besök
Storanvändare Hallon Hallon Fastpris 100 gb surf
Fria samtal & sms 100 gb surf / mån 349 kr / mån 199 kr / mån Kampanjpris i 6 månader + spara oanvänd surf
Besök
 
Mobiloperatörer A3 Comviq Fello Halebop Hallon Tele2 Telenor Telia Tre Universal Telecom Vimla