Mobilabonnemang med fri surf - sista chansen?

  2015-06-05

Uppdatering (2017-06-02)

Tele2 och Telenor har nu åter lanserat mobilabonnemang med fri surf med paketen Tele2 Unlimited och Telenor Frihet! Med Tele2 Unlimited och Telenor Frihet får du fria samtal, sms och surf! Med Tele2 Unlimited ingår också 12 gb surf inom EU/EES och med Telenor Frihet får du hela 100 gb surf inom EU, Thailand, Malaysia och Myanmar. Tryck på länkarna nedan för att komma till respektive abonnemang.

Tele2 Unlimited
Tele2
Fria samtal, sms och surf!
499 kr per månad
Besök Tele2
Telenor Frihet
Telenor
Fria samtal, sms och surf!
549 kr per månad
Besök Telenor

Originaltext

I en tidigare artikel har jag skrivit att mobilabonnemang med fri surf är något som med stor risk kommer att försvinna inom det närmsta, och hittills verkar det som att jag har haft rätt. I skrivandes stund verkar det endast finnas en mobiloperatör som erbjuder obegränsad surf till mobilen, dock med begränsad hastighet. Det finns en mycket stor risk att villkoren för fri surf kommer att ändras även för detta mobilabonnemang, och i så fall kommer nog dessa mobilabonnemang med fri surf finnas under en begränsad tid. Den mobiloperatör som just nu erbjuder fri surf är Vimla.

Vimla är ett dotterbolag till Telenor som har nischat sig mot lågprismarknaden och de erbjuder till skillnad från andra operatörer sina kunder att surfa på låg hastighet när surfpotten har tagit slut. Det som vanligtvis gäller i branschen är annars att surfmöjligheterna stryps när väl surfpotten har tagit slut. Vimla använder Telenors nät som har stöd för 4G, 3G och 2G men då hastigheten stryps för fri surf så är detta endast av betydelse gällande täckningsmöjligheter.

Vilma erbjuder två olika typer av abonnemang, ett lågprisalternativ och ett fastprisalternativ. Lågprisalternativet är riktat till sällananvändare och inkluder 60 samtal, 60 meddelanden och 1 gb surf i full hastighet till ett fast lågt pris. Du kan också välja att utöka mängden surf i hög hastighet för en ökad månadskostnad. I fastprisabonnemanget så ringer och smsar du fritt och kan sedan välja surfmängd i hög hastighet (1gb till 10gb). Men enligt deras villkor är det inte nödvändigt att betala för extra surf om du nöjer dig med den låga surfhastigheten. I dagsläget erbjuder dessvärre Vimla inga kontantkort med fri surf, vilket många läsare har efterfrågat.

Det billigaste mobilabonnemanget med fri surf beror således på hur mycket du ringer och smsar med din mobil. För vissa är lågprisabonnemanget det bästa alternativet medan andra sparar mer pengar på fastprisabonnemanget. Det är också värt att tillägga att i lågprisalternativet stryps samtal och sms när du har förburkat potten. Det går fortfarande att ta emot samtal och sms men du kan själv inte ringa och smsa när potten är slut.

Även om Vimla i dagsläget erbjuder fri surf finns det en risk att de på sikt kommer att ändra villkoren men just nu kan man alltså surfa obegränsat i låg hastighet om man tecknar ett abonnemang från Vimla.

Bäst mobilabonnemang
Småanvändare Hallon Hallon Fastpris 4 gb surf
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån 50 % rabatt i 6 mån + spara oanvänd surf
Besök
Mellananvändare Vimla Vimla fastpris 15 gb surf
Fria samtal & sms 15 gb surf / mån 210 kr / mån 105 kr / mån Halva priset i 3 mån. Spara oanvänd surf!
Besök
Storanvändare Hallon Hallon Fastpris 100 gb surf
Fria samtal & sms 100 gb surf / mån 349 kr / mån 199 kr / mån Kampanjpris i 6 månader + spara oanvänd surf
Besök
 
Mobiloperatörer A3 Comviq Fello Halebop Hallon Tele2 Telenor Telia Tre Universal Telecom Vimla