Nya iPhone X

 2017-09-12
iPhone X Den nya iPhone X

I dag har Apple presenterat att de lanserar en jubileums-iPhone som går under namnet iPhone X. Telefonen ska enligt Apple släppas den 3 november och priset hamnar från 999 dollar i USA, vilket innebär att den mest sannolikt minst kommer att kosta från 10 000 kr i Sverige (sett till tidigare prissättningar). iPhone X lanseras med en stor mängd nya funktioner och en ny banbrytande design.

Den största nyheten är att hemknappen har tagits bort och att 5,8-tums Super retina-displayen numera täcker hela framsidan. Den nya displayen kommer att vara HDR-display med Dolby Vision och HDR10, ha en kontrast mellan en och en miljon, innehålla Apples True Tone-teknik, 3D-touch, samt en avancerad färgåtergivning. Tillsammans gör de att förväntningarna på upplevelsen av den nya displayen är skyhöga.

Telefonen har utrustats med dubbla 12 megapixel-kameror med bildstabilisering och snabba kameralinser för att kunna ta bilder även när det är dåligt ljus. De nya specifikationerna om bländartal hintar om möjligheterna att ta imponerande bilder på både när- och långmotiv med iPhone X. Fotona tagna med iPhone X på Apples hemsida är onekligen imponerande.

iPhone X är utformad med glas på både fram- och baksidan och har ett metallhölje på sidorna. Enligt Apple ska telefonen vara vattentålig och konstrueras av den hittills mest hållbara glas-tekniken som någonsin använts för en smartphone. iPhone X har enligt Apple två timmar längre batteritid än iPhone 7 och kommer också ha stöd för trådlös laddning med Apples nya AirPower. Den har också utrustats med den senaste A11 Bionic-processorn som enligt Apple kan göra upp till 600 miljarder beräkningar per sekund.

Till nya iPhone X och iOS 11 kommer också Face ID vilket är en ny teknik för ansiktsigenkänning som ersätter fingeravtrycksläsaren. Face ID går också att använda för både autentisering i appar och för betalning i Apple Pay. Fler nyheter i iOS 11 ny augmented reality teknik, som gör att appar som blandar det verkliga rummet med animerad grafik kan göra detta med nya förutsättningar. Siri har också uppdaterats med nya funktioner och kan nu t.ex. översätta meningar mellan olika språk.

 
Mobiloperatörer Tre Comviq Telia Telenor Halebop Tele 2 Hallon Vimla Fello Alltele Universal Telecom