iPhone 6 (Rykten)

  2013-12-08

Uppdaterad: Iphone 6 har nu släppts i två verioner! Gå till iPhone 6.

Blott några månader efter att iPhone 5s lanserats så har snacket för den nya generationen iPhone dragit igång. Det spekuleras i att iPhone 6 kommer att släppas under september månad år 2014 och kommer med stor sannolikhet präglas av den nya design som kommit med iOS 7. Det spekuleras ochså i att iPhone 6 kommer att lanseras med iOS 8 då Apple tidigare har passat på att uppdatera operativsystemet till mobiltelefonerna i samband med lansering av nya modeller. 

Ett annat rykte som florerar kring iPhone 6 är möjligheten att ladda upp telefonen trådlöst. Apple har blivit tilldelade ett patent för en teknik som gör det möjligt att driva datortillbehör och ladda bärbara apparater inom en laddningszon. Denna laddningszon använder sig av elektromagnetism och är specificerad att härröra från en baspunkt som exempelvis kan vara den nya iMac:en. Detta gör det möhligt att en iMac med laddningstekniken skulle kunna ladda bärbara enheter i dess närhet, i praktiken innebär det att det skulle kunna räcka med att lägga sin iPhone nära sin iMac för att ladda den.

När det kommer till skärmteknik så spekuleras det i att iPhone 6 kommer att lanseras med en ny större skärm. Enligt David Hsieh på Displaysearch som är expert på skärmteknik så finns det fog för att tro att Apple kan komma att lansera den nya telefonen med 1080p-upplösning och Apple kommer i så fall att följa trenden med allt större skärmar. Vissa har spekulerat i att hemknappen kan komma att flyttas till telefonens sida för att få plats med större skärmyta. 

Apple har nyligen patenterat en ansiktigenkänningsteknik vilket skulle kunna appliceras i nya användningsområden för Apples produkter och tillhörande appar. Det användningsområde som är mest omtalat kring denna teknik är möjlighet för telefonen att känna igen dess användare, men det verkar lite överflödigt med tanke på den nyligen introducerade fingeravtrycksläsaren. Ansiktigenkänning är inte heller något revolutionerande då flera androidlurar använder sig av det. Med Samsung Galaxy S4 kan man t.ex. låsa upp mobiltelefonen genom ansiktsigenkänning.  Hursomhelst så öppnar tekniken upp för nya framtida användningsområden.

Denna artikel kommer att uppdateras löpande med de rykten som florerar kring den nya generationens iPhone.

Mer läsning:

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/iphone-6-release-date-news-and-rumours-1099865

http://www.expertreviews.co.uk/mobile-phones/1297255/iphone-6-release-date-specs-price-news-rumours

http://appleinsider.com/articles/13/11/21/rumor-apple-field-testing-iphone-6-with-49-inch-display

http://www.t3.com/news/iphone-6-release-date-rumours-features-and-news

Bäst mobilabonnemang
Småanvändare Hallon Hallon Fastpris 4 gb surf
Fria samtal & sms 4 gb surf / mån 99 kr / mån 49 kr / mån 50 % rabatt i 6 mån + spara oanvänd surf
Besök
Mellananvändare Vimla Vimla fastpris 15 gb surf
Fria samtal & sms 15 gb surf / mån 210 kr / mån 105 kr / mån Halva priset i 3 mån. Spara oanvänd surf!
Besök
Storanvändare Hallon Hallon Fastpris 100 gb surf
Fria samtal & sms 100 gb surf / mån 349 kr / mån 199 kr / mån Kampanjpris i 6 månader + spara oanvänd surf
Besök
 
Mobiloperatörer A3 Comviq Fello Halebop Hallon Tele2 Telenor Telia Tre Universal Telecom Vimla